Nieuwe video: Nelly/Pharrell – Let It Go (Lil Mama)


Nelly en Pharrell houden het lekker simpel in deze overwegend witte video. Veel meer dan een paar danseressen hebben de mannen niet nodig om van Let It Go (Lil Mama) toch een redelijk onderhoudende clip te maken.

De charme zit hem in de details (en in Pharrell’s nerderige bril). Van een stapel dollarbiljetten die bij elkaar worden gehouden met een rolex, tot een rode loper in een verder zwart-witte video. Met kleine speldenprikjes (soms zo simpel als een dollarteken dat op precies het juiste moment in beeld komt) houdt de regisseur je bij de les. De lollige optredens van Nelly en Pharrell doen de rest. Op geen enkele manier bijzonder, wel onderhoudend.

En de muziek?

Luister voor de grap eens naar Bout 2 Blow van rapper B.G. en je kunt eigenlijk alleen maar concluderen dat Pharrell deze beat gewoon twee keer heeft verkocht. De gluiperd. Maar eerlijk is eerlijk: het is geen slechte beat. Let It Go klinkt, zoals alles van de Neptunes, bedrieglijk eenvoudig. Neem alleen al dat refrein: het is verdorie hetzelfde ritme maar dan één toon hoger. En het werkt nog ook! Altijd als wij op het punt staan een Neptunes-beat af te schrijven als ‘te simpel’, beginnen onze hoofden toch weer onwillekeurig mee te knikken. Hoe doen ze dat toch?

Met dank aan QS voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Nelly/Pharrell – Let It Go (Lil Mama)

  1. Lea

    Goed nummer!!

      /   Reply  / 
  2. sa;

    Dat nummer van B.G. is overigens exact hetzelfde nummer hoor, die gast heeft alleen over de stukken van Nelly heen gerapt. ;)
    Maar zeker een lekker nummer..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>