Nieuwe video: Jiggy Djé/Pete Philly – Ik Heb Je


Mocht de wereld vergaan, dan is Jiggy Dje op alles voorbereid. Net als Noach heeft hij een ark gebouwd die iedere zondvloed kan overleven. Videoclips.blog gelooft niet in toeval en vraagt zich af: wat wil Jiggy ons nu eigenlijk duidelijk maken? Ga maar na: zijn eerste solo-album heette Noah’s Ark, net als het door hem opgerichte platenlabel. Zijn tweede cd heet Ark De Triomf en hij is naar verluidt van plan zijn eerste kindje Noah te noemen. Wat heeft Jiggy Djé toch met die Ark?

In de clip wandelt hij over Texel met een stapel t-shirts onder zijn arm. Wie zo’n shirt krijgt is welkom op de boot, en mag zichzelf ook alvast een titel geven. Voor later, na de zondvloed. Zo heeft Jiggy zichzelf maar meteen uitgeroepen tot ‘keyser’ en een leuk meisje tot ‘keyserin’. Maar er is op Jiggy’s Ark ook gewoon plaats voor een ‘Arkboy’, een ‘DJ’ en een ‘Kohfie Zetter.’ Die moeten er tenslotte ook zijn als Jiggy’s afstammelingen de aarde straks opnieuw gaan bevolken.

Aan de andere kant is Ik Heb Je luchtige muziek en lijkt de videoclip niet echt over het einde der tijden te gaan. Misschien is die Ark voor Jiggy niet veel meer dan een metafoor voor een gezellig feestje. Die indruk maakt deze video eigenlijk meer. Daarnaast is Ik Heb Je een prima promotiefilmpje voor Texel. Zelden zag ons waddeneiland er mooier uit dan hier, dit frisgroene duingebied onder die prachtig blauwe wolkenlucht. Wie wil daar nou niet op vakantie?


Directe Link

En de muziek?

Lome beats geven het ritme aan terwijl de melodie wordt gespeeld door een jazzy piano. Ik Heb Je is amper een paar seconden bezig of wij hebben het al naar onze zin. Jiggy Djé blijkt een prima rapper die op een intelligente manier kan vertellen hoe belangrijk zijn vrienden voor hem zijn en Pete Philly zingt het refrein zoals gewoonlijk met een achteloos gemak. Dit is de betere Nederlandse hiphop.

Met dank aan KEIHARD! voor de tip.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Jiggy Djé/Pete Philly – Ik Heb Je

  1. Jaapie

    Mooie clip!, opgenomen op Texel :)

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    MENSEN,

    Kan iemand mij vertellen wanneer de clip van Sexy Bitch van david & Akon uitkomt? Duurt wel erg lang nu…

      /   Reply  / 
    1. John

      Is allang besproken

        /   Reply  / 
  3. royke

    geweldige clip en een heerlijk nummer!!!!!

      /   Reply  / 
  4. sa;

    Toch wel heel vreemd om Pete in het nederlands te horen, maar klinkt goed.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>