Nieuwe video: Within Temptation/Chris Jones – Utopia


Within Temptation gooit alle gotische bombast overboord op dit semi-akoestische duet met Engelse zanger Chris Jones. Voor regisseur Oscar Verpoort reden genoeg om van Utopia de meest realistische en maatschappijkritische video te maken die WT ooit opnam. Deze keer geen vlucht in baljurken en sprookjesdecors, maar een deprimerende blik op de echte wereld en alles wat daar mis mee is.

Een man met hoed wandelt door Den Haag en kijkt hoofdschuddend toe hoe een zakkenroller er niet voor terugdeinst de portemonnee van een blinde vrouw te stelen, hoe drugssmokkelaars een container leeghalen en hoe een bejaarde vrouw op klaarlichte dag wordt beroofd. Hij kijkt, maar grijpt nergens in. Met tranen in zijn ogen ziet hij een jong meisje in de auto stappen bij een oude viespeuk, maar hij houdt haar niet tegen.

De ontknoping volgt als de man wél ingrijpt bij een jongetje dat overreden dreigt te worden. In één klap begrijpen we dat hij al die tijd een beschermengel was. Iemand die over ons waakt zonder dat we het merken, maar die ons niet kan helpen als we zelf verkeerde keuzes maken. Het is een nogal brave – bijna Christelijke – boodschap, maar tegelijkertijd wel een passend einde voor een mooi gefilmde videoclip.


Directe Link

En de muziek?

Voor Within Temptation-begrippen een verrassende single, in vergelijking met andere pop/rock-muziek een nogal onopvallend liedje met bovendien een tenenkrommende songtekst over regen in het paradijs. Bonuspunten omdat Sharon den Adel hem wel mooi zingt, maar Utopia is geen nummer dat ons erg lang bij zal blijven.

Met dank aan Willem voor de tip.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Nieuwe video: Within Temptation/Chris Jones – Utopia

    1. lkl

      de clip wel

        /   Reply  / 
      1. Vera

        oe ok uffie is wel erg goed dus leuk dat er een clip van komt:D

          /   Reply  / 
    1. John

      Jaa zooo grappig hahahahahah

        /   Reply  / 
    2. MASIS

      Ten eerste lijkt het absoluut niet op Britney. Wat een belediging voor Britney en ten tweede is het nummer 10000X slechter en is Britney Spears veel knapper dan treavestiet Kim Lian want daar lijkt ze namelijk op in de clip.

        /   Reply  / 
  1. PINHEAD

    Echt een mooi nummer+clip

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>