Nieuwe video: Q-Tip/Norah Jones – Life Is Better


Q-Tip featuring Norah Jones? More like Norah Jones featuring Q-Tip, amirite? Met het intro, het eerste couplet en twee lange refreinen domineert Norah Jones dit liedje en laat eigenlijk nog maar één refrein over voor Q-Tip zelf. Ter compensatie krijgt de rapper van regisseur Sebastian Kaufman wel het mooiste stukje van de videoclip.

Life Is Better is namelijk een soort van animatievideo waarin iets te weinig gebeurt. Je eerste indruk is misschien nog wel positief, gewoon omdat die gefotokopieerde zwart/wit-look er lekker fris uitziet, maar het filmpje blijft iets te lang hangen bij nietszeggende zeemeeuwen en dwarrelende boomblaadjes.

Het wordt pas leuk als Q-Tip in sneltreinvaart al zijn helden begint op te dreunen en de animator zich een slag in de rondte moet werken om al die namen op tijd in beeld te brengen. In trillerige potloodlijntjes worden de logo’s van artiesten als Nas, RUN DMC, The Fugees en Snoop Dogg op het beeld getekend en meteen weer uitgegumd om plaats te maken voor het volgende logo. Een bescheiden hoogtepunt voor een video die zeker niet slecht is, maar ook niet echt spannend.

En de muziek?

Nou dat klinkt helemaal niet verkeerd. Vloeiende R&B met een funky baslijn is niet direct wat je verwacht van Norah Jones (al heeft ze beloofd dat haar volgende album heel erg “verrassend”, “anders dan jullie van mij gewend zijn” en “pianovrij” gaat worden – dat belooft wat!), maar haar dromerige stemgeluid past prima bij de muziek en contrasteert mooi met de iets pittigere rap van Q-Tip. Geslaagde samenwerking dus, die nieuwsgierig maakt naar de nieuwe albums van beide artiesten.

Met dank aan Gaab voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Q-Tip/Norah Jones – Life Is Better

 1. MASIS

  @ Erik:

  waarom bespreek je Basshunter niet? Haat je zijn muziek zo erg?XD

    /   Reply  / 
 2. JB

  Hey erik,
  Heb je nog geen last van de BUMA?

    /   Reply  / 
  1. Justme.

   Crank it up van
   Ashley Tisdale

     /   Reply  / 
 3. Pingback: Videoclips.blog brievenrubriek deel 2: nog meer antwoorden op vragen | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>