Nieuwe video: Omarion – Speedin’


Omarion zit in de put omdat zijn vriendin (gespeeld door actrice Malika Haqq) net een punt heeft gezet achter hun relatie. Het was blijkbaar serieus want ze had al een ring die ze demonstratief kon afdoen. Om zijn liefdesverdriet te verwerken besluit de zanger daarna een ritje te maken in zijn sportwagen. Punt. Het einde. Meer verhaal bevat deze clip niet.

Dat is inderdaad niet erg bevredigend. Speedin’ is misschien geen meesterwerk, maar na vier minuten wordt je toch benieuwd naar de afloop. Komt het weer goed met Omarion of niet? We zullen er nooit meer achter komen. Van de positieve kant wordt er wel verrassend goed geacteerd. Het gesprek waarin Malika en Omarion het uitmaken oogt levensecht en ook de tranen na afloop zijn overtuigend. We zien bijna elke week videoclips waarin relaties worden beëindigd, maar deze break-up blijft hangen.

Gek genoeg is het racen waarnaar de videoclip is vernoemd juist helemaal niet overtuigend. In zijn auto kijkt Omarion meteen niet meer verdrietig en alle racegeluidjes ten spijt gaat die wagen ook niet snel genoeg. Wij wilden iemand zien die overmand door verdriet het gaspedaal tot op de bodem intrapt, maar we krijgen een rapper die een pleziertochtje maakt. Had het nummer dan gewoon Drivin’ genoemd.


Directe Link

En de muziek?

Waarom die racegeluidjes Omarion? Ze zijn irritant en ze verpesten de dramatiek. Dan heb je eindelijk een meeslepend liedje met een mooie melodie, en dan verpest je het door het woordje Speedin’ steeds te begeleiden met samples van echte racewagens. Onbegrijpelijk. Want verder is Speedin’ een prima nummer met een sterk refrein en een snerpende gitaar. Fans die zich over de samples heen kunnen zetten gaan hier een hoop plezier aan beleven.

Met dank aan Muziekblog.com voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Omarion – Speedin’

  1. MASIS

    Zijn die K3 fans nou zo gestoord?

      /   Reply  / 
    1. Hanon

      Jep!

        /   Reply  / 
  2. Graz

    ik vind het een heel sterk nummer, goed geacteerd en de racegeluiden vind ik niet vervelend. jeuh, eindelijk een goed nummer van omarion!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>