Nieuwe video: Shontelle – Licky


In Amerika is Licky van Princess Superstar nooit uitgebracht. Geen haan die er dus naar kraait als Shontelle het refrein even leent voor haar nieuwe single die toevallig ook Licky heet. (Ofwel: hello American visitors, this is the European tune where Shontelle stole that infectious l-i-licky-c-k-licky-y chorus). Wij kregen destijds een video waarin twee meiden enthousiast aan verschillende voorwerpen likten, maar zo ver gaat regisseur Ray Kay (Poker Face, He Ain’t With Me Now (Tho)) niet met Shontelle.

Op één snelle vingerlik na (2:43) wordt er in Ray Kay’s Licky zelfs helemaal niet gelikt. In plaats daarvan is Shontelle gefilmd op een serie voorspelbare locaties die al in honderden videoclips voorbij kwamen (zoals: de achterbank van een limousine, een ondergrondse parkeergarage en de Hollywood Walk of Fame), steeds gekleed in één van de bizarre haute couture outfits die sinds Lady Gaga verplicht zijn.

Het ziet er zoals gewoonlijk goed uit, maar echt geïnspireerd kun je Ray Kay’s nieuwste niet noemen. Licy is precies goed genoeg om niet uit de toon te vallen op MTV. Alles is professioneel, degelijk en tot in de puntjes verzorgd, maar wij voorspellen dat niemand zich deze video over een half jaar nog kan herinneren. (Dit in tegenstelling tot Princess Superstar’s video die ons meteen weer te binnen schoot).


Directe Link

En de muziek?

Het refrein vonden we twee jaar geleden al irritant, maar Princess had tenminste nog de moddervette beats van Larry Tee. Daarna klinkt de beschaafde R&B van Shontelle toch een stuk minder spannend. Kenners schijnen evengoed te verwachten dat dit nummer Shontelle’s definitieve doorbraak wordt. Wie weet. Wij begrijpen wel vaker niks van de smaak van het grote publiek.

Met dank aan thomas voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Shontelle – Licky

  1. Renee

    Grote doorbraak? Ik vind het nou niet echt een spannend liedje maargoed. En wtf, dat refrein is nog steeeds irritant!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Shontelle – Impossible | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>