Nieuwe video: The Heartbreaks – Liar, My Dear


Veelbelovend Engels bandje had geen geld voor een echte videoclip en ging zelf aan de slag met een oude camera. Het resultaat is eigenlijk videoclips.blog-onwaardig, maar we vonden het liedje zo leuk dat we de clip toch plaatsen. Tja, dat is het voordeel van een eigen site. Bovendien: wie weet zijn die Heartbreaks volgend jaar wel wereldberoemd. Kijken of de voorzichtige retro-invloeden tegen die tijd al zijn uitgegroeid tot een volwaardige 60′s video. Liar, My Dear voelt een beetje alsof de band zoiets wilde maken, maar daar het geld en het talent niet voor had.

En de muziek?

Wij waren al verliefd vanaf de eerste seconde. Een jengelende gitaar die klinkt als The Smiths, de gruizige geluidskwaliteit van een oud sixties plaatje, maar met meer pit en zoemende feedback op de achtergrond. Nee, erg origineel zijn The Heartbreaks niet, maar maakt dat uit als de muziek zo lekker klinkt? Vooral het refrein is zalig. Als we er ook maar iets van zouden verstaan zouden we luidkeels meezingen met Matt Whitehouse. Lang geleden dat een beginnend bandje zoveel indruk op ons maakte. Groots doorbreken aub en over een paar maanden terugkomen met een verpletterende videoclip.

Met dank aan Mark1 voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: The Heartbreaks – Liar, My Dear

  1. Mark1

    Het ging mij ook voornamelijk om de muziek, en ook al is de titel van je site videoclips.blog.nl dan nog hoort deze in je collectie. Prachtige muziek.

    Bedankt voor het bespreken.

      /   Reply  / 
    1. j006t

      Die heb ik al getipt :P

        /   Reply  / 
      1. hugo12

        waar dan??

          /   Reply  / 
        1. j006t

          Hier:

          Geplaatst door j006t op 20 maart 2010 om 14:47
          Esmeé Denters ft. Chipmunk – Until You Were Gone
          http://www.youtube.com/watch?v=yWyGkLuvWgE

          Maar maakt niet uit hoor :P
          2x tippen is ook goed :D

            /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>