Nieuwe video: Allstar Weekend – A Different Side Of Me


Vier ergerlijk jonge gastjes ontdekken tijdens een potje frisbeeën een magisch kasteel, vechten met ridders en bevrijden een prinses. Zo’n infantiel verhaaltje moet haast wel uit de koker van Walt Disney komen. Eén google-search later ontdekken we dat deze jongere versies van de Jonas Broeders inderdaad een contract hebben bij Disney’s Hollywood Records. En nee, we zijn er niet trots op dat we het stijltje inmiddels blind herkennen.

Het grote verschil tussen Allstar Weekend en de Jonas Brothers is dat A Different Side Of Me pas hun eerste echte videoclip is. Er was met andere woorden een reële kans dat deze single zou floppen. Reden genoeg voor Hollywood Records om het budget zo klein mogelijk te houden. Als A Different Side Of Me aanslaat zul je zien dat Allstar Weekend’s volgende clip er stukken beter uitziet.

Waar het op neerkomt is dat A Different Side Of Me een nogal amateuristische uitstraling heeft. De hele clip ziet eruit alsof hij met de mobiele telefoon van een bandlid is gefilmd. De ridders dragen spijkerbroeken en het Middeleeuwse kasteel hoort ongetwijfeld bij een bestaand attractiepark. Dat de clip (net) geen onvoldoende krijgt heeft Allstar Weekend te danken aan hun aanstekelijke enthousiasme. De jongens hadden duidelijk dikke pret tijdens de opnames en dat straalt af op het eindresultaat.

En de muziek?

Waarom hebben we geen hekel aan dit liedje? Het is een lastige vraag omdat A Different Side Of Me het soort kinderachtige Disneyrock is waar we doorgaans wel een hekel aan hebben. Dus hoe komt het dat we hier met meer plezier naar luisterden dan bijvoorbeeld de laatste van de Jonas Brothers? Het heeft waarschijnlijk te maken met dat zeurderige keyboardlijntje dat het nummer wat meer karakter geeft, maar daarmee is het mysterie nog niet helemaal opgelost. Zou het dan toch gewoon een goed liedje zijn?

Met dank aan Isla voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Allstar Weekend – A Different Side Of Me

  1. Isla

    ALsjeblieft! :P

      /   Reply  / 
  2. roxanna

    Het lijkt allemaal op elkaar… pff..

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: Allstar Weekend – Dance Forever | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>