Nieuwe video: We Are Scientists – Rules Don’t Stop


Ah, We Are Scientists! Dit maffe duo is altijd goed voor vermakelijke videoclips. En ook al is Rules Don’t Stop niet hun beste video ooit of zoiets, ook dit filmpje (bij de eerste single van hun vijfde aIbum) is uiterst vermakelijk. Deze keer wordt de digitale trucendoos opengetrokken voor een clip vol vierkante hoofden, zwevende handen en bejaarde drummers.

Het gaat allemaal nergens over en je moet er vooral niet teveel bij nadenken. Rules Don’t Stop Me is gewoon een verzameling prettig gestoorde onzin. Scenes waarin Chris Cain gitaar speelt (met twee hele lange armen) worden net zo makkelijk afgewisseld met scenes waarin zanger Keith Murray een koekje eet. Het is heel erg willekeurig, soms ook flauw, meestal vermakelijk en in ieder geval nooit saai.

Hoe meer we er zien, hoe meer we ervan overtuigd raken dat dat het belangrijkste criterium is voor een goede videoclip: wees niet saai. Wat er verder ook aan een clip mankeert, wij zijn bereid heel veel door de vingers te zien zolang de makers saaiheid weten te voorkomen. We Are Scientists heeft dat altijd erg goed begrepen. Resten ons nog maar twee vragen: wie is in hemelsnaam die bejaarde drummer, en waarom heeft Keith op zijn 32e al zoveel grijze haren?

En de muziek?

Toch weer erg goed natuurlijk. We Are Scientists is een band die het (naast hun maffe clips) al jarenlang “gewoon” moet hebben van een sterke liedjes. Ze spelen niet opvallend hard, snel of experimenteel, gebruiken zelden afwijkende instrumenten en toch luisteren wij er altijd weer met plezier naar. Voor Rules Don’t Stop heeft de band maar 2:20 nodig om een refrein in ons hoofd te planten dat zo catchy is dat we er de rest van de dag gegarandeerd niet meer van afkomen. Bedankt jongens!

Met dank aan Niells voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: We Are Scientists – Rules Don’t Stop

  1. JJ

    Wat een heerlijk nummer weer dit!! Ben erg benieuwd naar het volledige album.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: We Are Scientists – Nice Guys | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>