Nieuwe video: Babybird – Unloveable


Nadat hij al gitaar had gespeeld op deze ballad van Babybird, besloot Johnny Depp (dé Johnny Depp) in één moeite door ook meteen de bijbehorende videoclip te regisseren. En waarom ook niet? Hij doet het helemaal niet onaardig, die alleskunner. Onder zijn leiding werd Unloveable een aangrijpend zwart-wit filmpje waarin een ter dood veroordeelde Stephen Jones (de zanger van Babybird) aan de galg wordt gehangen.

De executie loopt anders dan verwacht, al is de zogenaamd verrassende twist op het einde minder verrassend dan Johnny waarschijnlijk denkt. Ten eerste omdat hij ons helemaal geen man leek voor zoethappige happy endings en ten tweede omdat we exact ditzelfde verhaal al eerder hebben gezien – in films en andere videoclips. Voor de vorm zullen we de afloop niet verklappen, maar het zou ons verbazen als iemand de ontknoping niet van tevoren ziet aankomen.

Maar een voorspelbaar einde of niet, de weg ernaartoe is zondermeer onderhoudend. Aangrijpend zelfs, met het naderende onheil in je achterhoofd. We bedoelen maar: een man wordt ter dood veroordeeld en denkt in zijn laatste seconden op aarde aan zijn vrouw en kinderen, wie zou er niet door geraakt worden? Al met al een fraaie videoclip die een toch al mooie ballad optilt naar kippenvel-niveau.

En de muziek?

Lang lang lang geleden scoorde Baby Bird een bescheiden hit met het zeurderige deuntje You’re Gorgeous. Dat was het enige stukje muziek wat wij van Babybird kenden, en dus verwachtten we met Unloveable weer zo’n nietszeggend liefdesliedje. Wat we absoluut niet hadden verwacht was een langzame ballad die ons vanaf de eerste “you can’t love me” bij de keel zou grijpen om niet meer los te laten. Wat een mooie muziek! We kennen weinig bands die er in veertien jaar tijd beter op zijn geworden, maar deze Babybird verdient zo te horen een tweede kans.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>