Nieuwe video: Green Day – Last Of The American Girls


Wat zou het laatste Amerikaanse meisje doen als de Verenigde Staten niet meer bestaan? Als we regisseur Marc Webb mogen geloven verschilt haar dag nauwelijk van de dagen die gemiddelde Amerikaanse meisjes nu ook al beleven. Ze staat op, neemt een bad, poetst haar tanden en hangt de rest van de dag voor de tv. Het enige verschil is dat haar huis niet meer bestaat, zodat ze dat alles midden in de woestijn moet doen.

Het enige tijdverdrijf in deze videoclip dat op ons enigszins “anders dan anders” overkwam was het uitstapje naar de schietbaan (uiteraard ook midden in de woestijn), maar we hebben het wel over Amerika. Wie weet zijn tienermeisjes met pistolen daar de normaalste zaak van de wereld. Last Of The American Girls kwam op ons in ieder geval over alsof Marc Webb haar dag zo normaal en doorsnee mogelijk wilde maken. Alsof zelfs het einde van de wereld niet tot haar oppervlakkige brein doordringt.

Wel abnormaal zijn de twee denkbeeldige danseressen die het Amerikaanse meisje overal begeleiden. Een grappig detail dat de video net een beetje meer pit geeft. Zelfs de saaie scenes worden draaglijk dankzij hun onuitputtelijke enthousiasme. Waarom er op het eind een auto wordt opgeblazen is ons een raadsel (tamelijk overbodig als je het ons vraagt), maar verder een prima videoclip.

En de muziek?

En daar horen we in de verte weer heel even de oude Green Day. Wij van videoclips.blog zijn onze interesse in deze band al jaren geleden verloren, maar in het verrassend melodieuze refrein van Last Of The American Girls horen we zowaar een paar echo’s uit langvervlogen tijden (Longview, When I Come Around). Niet dat hij dat niveau haalt (bij lange na niet), maar je hebt het gevoel dat als Green Day op deze weg zou doorgaan hun volgende cd misschien weer enigszins beluisterbaar zou kunnen worden. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren (Billy Joe is vast al begonnen aan zijn derde rock-opera), maar voor wat het waard is: Last Of The American Girls is Green Day’s beste single sinds jaren.

Met dank aan ikkke voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Green Day – Last Of The American Girls

  1. Justin

    Best leuk nummer. De beste single van de laatste CD iig.

    En nee ik hoef niks van Bol.com te kopen :(

      /   Reply  / 
  2. --

    leuk lied

      /   Reply  / 
  3. roxanna

    Ik kende het liedje al langer maar vind het een leuk liedje.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>