Nieuwe video: Midnight Juggernauts – Vital Signs


De werkelijkheid is ook al niet meer wat het geweest is. Alsof er iets heel erg is misgegaan bij de Large Hadron Collider in Zwitserland worden mensen en voorwerpen in deze videoclip uitgerekt, samengeperst, om elkaar heen gewikkeld en dubbelgevouwen. Wat er precies gebeurt en welk computerprogramma de Midnight Juggernauts ervoor gebruiken is ons een raadsel, maar een pakkend effect is het zeker. Andere videoclips vervormen het beeld, Vital Signs vervormt de hele wereld.

Verantwoordelijk voor al dat moois is creatief buro Krozm, regisseurs van alle Midnight Juggernauts-video’s behalve de Europese versie van Into The Galaxy. Dit is verreweg hun beste. Het dromerige aspect van de Juggernauts-muziek was altijd al goed vertegenwoordigd, maar dit is de eerste waarbij we onze ogen nauwelijks van het scherm kunnen houden omdat de beelden zo fascineren. De video zelf is vrij simpel – de Midnight Juggernauts geven een optreden rondom een modern kunstwerk – maar we blijven ons verbazen over de manier waarop die beelden worden vervormd.

Een gemaskerde man en vrouw (die in de loop van de video steeds meer met elkaar in de knoop raken) maken het plaatje af. Het is allemaal een beetje zweverig, een beetje fout-surrealistisch en een beetje jaren zeventig, maar dat zijn precies de beelden die de muziek van de Juggernauts ook altijd bij ons oproept – en die ook steevast terugkeren in hun videoclips. De samenwerking met Krozm is volgens ons nog steeds één van de beste dingen die deze band is overkomen.

En de muziek?

Vorige single This New Technology was al goed, maar Vital Signs is beter. Subtieler. Dromeriger. Waar New Technology nog over ons heen walste met een massieve muur van geluid, daar kruipt Vital Signs weer langzaam onder onze huid. Het geluid is vertrouwd, geen reuzenstap vooruit ten opzichte van debuutplaat Dystopia, maar het lijkt de band allemaal net iets makkelijker af te gaan. Het ritme is losser en het refrein rolt nonchalanter uit de speakers. De Midnight Juggernauts zijn met andere woorden alleen maar beter geworden. Voor wie het weten wil: tweede album ‘The Crystal Axix’ wordt verwacht op 28 mei.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Midnight Juggernauts – Vital Signs

    1. MASIS

      Grapje zeker?XD

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Jeetje ze heeft gelijk ook nog. Dat nummer is nog niet eens besproken na al die maanden….

          /   Reply  / 
    1. Lea

      Je hebt toch hoop ik door dat alle flimpjes,buiten de eerste, niet officieel zijn :s

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Waarom stuur je allemaal links van nummers die geeneens clips hebben? Raar toch?

          /   Reply  / 
  1. Kars

    het effectje wat ze hebben gebruikt doet me een beetje denken aan de Unintended-video van Muse. Dit is eerlijk gezegd wel wat beter gedaan;)

      /   Reply  / 
  2. Joren

    De clip van Unintended was eng :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>