Nieuwe video: A Fine Frenzy – Electric Twist


Ode aan de willekeur met A Fine Frenzy. Het ene moment zit Alison Sudol op een bankje en krijgt van iemand een goudvis cadeau, even later speelt ze misschien met een speelgoedpistool of laat ze glimlachend drie balonnen los. Regisseur Justin Purser houdt de onderwerpen luchtig in deze vrolijke videoclip.

Het resultaat is grotendeels charmant – vooral dankzij de zachte rand om het scherm die Electric Twist de warme uitstraling geeft van een Super-8 thuisvideo. Iets minder speels en vrijblijvend wordt het als Alison’s solo-scenes halverwege plaatsmaken voor shots van de hele band. Niet omdat die drummers en gitaristen minder schattig zijn dan Alison (wat absoluut zo is), maar omdat met hen ook de voorspelbaarheid in Electric Twist sluipt.

Er is in de tweede helft van de video nog steeds af en toe plaats voor dansende zwangere vrouwen en blokkendozen, maar er zijn vooral erg veel shots van de band. Dan is het leuk dat die elkaar bekliederen met verf, maar toch heb je het gevoel dat er iets van de spontaniteit verloren is gegaan. Electric Twist blijft een leuke video, maar de eerste helft is het leukst.

En de muziek?

“Eeuwig zonde dat ze na ‘Almost Lover’ in de vergetelheid is geraakt,” schrijft onze tipgever. Tsja, dat krijg je van die moeilijke muziek. Electric Twist is net niet toegankelijk genoeg voor de massa, terwijl A Fine Frenzy ook geen PJ Harvey-achtig publiek kan opbouwen omdat ze al haar ‘indie cred’ al heeft verspeeld met die grote hit. Wat overblijft is een verborgen parel voor een handjevol fans. Want jemig, wat een lekker nummer is dit! Het rare ritme (wat is dat? een vervormde basgitaar?) van Electric Twist zit al het hele weekend muurvast in ons hoofd. Minstens net zo goed als Almost Lover.

Met dank aan SL voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: A Fine Frenzy – Electric Twist

  1. SL

    Thanks voor het bespreken!:) Echt een fijn nummer!

      /   Reply  / 
  2. PINHEAD

    Leuk nummer en wat een mooie meid!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>