Nieuwe video: LCD Soundsystem – Drunk Girls


Voor de eerste single van zijn nieuwe plaat werkte James Murphy van LCD Soundsystem samen met de legendarische regisseur Spike Jonze (maker van op z’n minst drie vijfsterrenvideo’s – Buddy Holly, Sabotage, Weapon Of Choice – en één van de bedenkers van Jackass). In de video worden James Murphy en de rest van de band, die schijnbaar proberen een serieuze clip op te nemen, geterroriseerd door pandaberen. Een typisch Spike Jonze-plan met hilarische resultaten.

De panda’s beginnen rustig door Murphy tijdens het zingen over zijn hoofd te aaien en Nancy Whang’s microfoon door elkaar te schudden. Maar naarmate de video vordert worden hun acties steeds extremer. James wordt in een blonde pruik met bloemetjesjurk gehesen, Nancy krijgt rauwe eieren naar haar hoofd geslingerd. Een ander bandlid wordt door vier panda’s afgevoerd naar een donker kamertje en de video eindigt in een totale chaos van brandblussers, champagne en confetti.

Het is zonder meer de grappigste perfomance-video in een lange tijd, maar toch krijg je soms het gevoel dat Jonze mild is geworden. De band helemaal verrassen was misschien te veel gevraagd, maar het is zonde dat Murphy & co precies lijken te weten wat hen gaat overkomen. Ze schieten vaak al in de lach voordat er iets is gebeurd. Drunk Girls is hilarisch, maar geen nieuwe vijfsterrenvideo. Daarvoor mist hij toch de brutaliteit van een clip als Praise You, waar Jonze’s dramatisch slechte dansvoorstelling grappig werd door de reacties van het nietsvermoedende publiek.

En de muziek?

Vermakelijk nummer, typisch LCD Soundsystem en erg catchy, maar duidelijk niet de overrompelende comeback-single waarop veel mensen hadden gehoopt. Drunk Girls klinkt eerder als een snel tussendoortje dat James Murphy achteloos uit zijn mouw heeft geschud. We hebben ons er goed mee vermaakt, maar hopen toch dat de rest van nieuwe plaat This Is Happening iets ambitieuzer klinkt.

Met dank aan Yannick voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: LCD Soundsystem – Drunk Girls

  1. MASIS

    Wanneer komt er een nieuwe poll? Deze staat er toch al ruim 10 dagen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>