Nieuwe video: Editors – Eat Raw Meat = Blood Drool


Er is in Eat Raw Meat = Blood Drool geen ontsnappen aan; al in de baarmoeder hangen beveiligingscamera’s waarmee “ze” ons in de gaten houden. Onze zogenaamde vrijheid is een illusie, eigenlijk worden we ons hele leven gemanipuleerd om te doen wat “ze” van ons willen. En als je denkt “ze” onze regeringsleiders zijn, dan ben je duidelijk nog niet paranoïde genoeg. Iedereen weet dat Balkenende, Brown en Obama slechts marionetten zijn van onze echte leiders: de Illuminati!

Ja dan kun je wel in de lach schieten, maar ergens in Nederland knikt op dit moment iemand driftig met zijn hoofd: eindelijk een band die durft te zeggen waar het op staat. Eat Raw Meat = Blood Drool is koren op de molen van alle verwarde, complottheorie verzinnende, aluminium hoedjes dragende chemtrail gelovers. We worden dom gehouden, onze ogen worden uitgestoken, onze politici zijn letterlijk marionettenpoppen, ons drinkwater wordt vergiftigd en wie per ongeluk de waarheid ontdekt wordt zonder pardon vermoord.

Gelukkig is Eat Raw Meat = Blood Drool ook gewoon een opvallend mooie animatievideo. Regisseurscollectief Lennox Brothers schetst een Orwelliaanse toekomst waarin mensen hun leven doorbrengen in fabrieken die worden gerund door kwaadaardige spinnen (de Illuminati, duh). Zonder het te weten zijn ze allemaal pionnen in een sinister complot waaraan niemand kan ontsnappen. En dat alles op het ritme van de muziek en vormgegeven als een vooroorlogse Disney tekenfilm. Wij hopen voor de Editors dat ze hier niet echt in geloven, maar hun paranoia levert wel een fascinerende videoclip op die voorlopig nog wel een tijdje op ons netvlies gebrand zal blijven.

En de muziek?

Dit nummer rockt hard! Onze favoriet op In This Light And On This Evening. Na het dreigende intro slaan de Editors je onverwachts om de oren met één van de sterkste refreinen uit hun carrière. Dan kun je wel klagen dat het een Depeche Mode-rip off is, maar zo’n goed nummer hebben Dave Gahan en Martin Gore sinds de jaren negentig niet meer geschreven. We hadden het album al een tijdje niet meer opgezet, maar gaan daar na het bespreken van deze videoclip meteen weer mee beginnen. Wat een fijne band is het toch.

Met dank aan Erwin voor de tip.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Editors – Eat Raw Meat = Blood Drool

 1. Kay

  Dit is toch wel de vetste video die de Editors tot nu toe hebben gebruikt. Normaal is het niveau van de clips niet zo hoog( Zie An end has a start, bullets etc.), maar deze mag er toch wel zijn hoor.
  En trouwens, vind je dat refrein serieus echt zo sterk? Ik vind het juist het zwakste punt aan het nummer. Vetste stukje vind ik zelf de bridge en dan het einde als die “Ohhhhhhh! zingt.
  Hele goede video, maar wel een van de minste nummers van de Editors. Denk dat we muzikaal niet geheel op dezelde lijn zitten:P

    /   Reply  / 
 2. Kars

  Wat een gaaf nummer ja! Ik had dit nummer een tijd geleden gehoord en vond het toen al gaaf, maar het was een beetje in de vergetelheid geraakt.. toch maar eens het album aanschaffen;) En ook zeer veel respect gaat uit naar de videoclip. Ten minste een band die nog tijd en moeite in videoclips wil steken. Het nummer gaat er alleen maar meer in positieve zin door opvallen.

    /   Reply  / 
 3. Yannick

  Wow deze clip+nummer zijn echt vet! De clip heeft ook wel iets van ‘Brave new world’, dat met dat opvoeden. Eigenlijk had ik deze clip eerder bij Muse verwacht, dit is toch meer hun terrein :p
  Het nummer: dat refrein, het zit constant in mijn kop!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>