Nieuwe video: Jason Derulo – Ridin’ Solo


O jee, liefdesverdriet? “Love made me blind,” huilt Jason Derulo vanachter zijn piano. Maar net als je denkt dat Ridin’ Solo dan wel een deprimerende ballad zal worden gebeurt er iets onverwachts. Lichten springen aan, de grote video wall wordt geactiveerd en Jason begint te dansen. Wat nou deprimerende ballad? “I’m so sorry that it didn’t work out / but it’s over now / the pain is gone.”

En zo gaat Ridin’ Solo opeens niet meer over liefdesverdriet, maar over het licht aan het einde van de tunnel. Over die dag waarop je je beste kleren weer aantrekt om een avondje te stappen. Omdat je je opeens beseft dat zij blijkbaar niet de ware was en hey, misschien ontmoet je vanavond wel een ander leuk meisje. Of twee. Of drie. Tja, je bent een beroemde zanger of niet.

Het idee werkt, maar vooral vanwege dat deprimerende intro en hoe sterk de rest van de clip ermee contrasteert. Op zichzelf is Ridin’ Solo nauwelijks een bijzondere video. Dansende mensen en grote videoschermen hebben we allemaal al veel vaker gezien. Maar ach, Jason Derulo heeft zijn Michael Jackson-momentje beleefd (dat jasje en die moonwalk) en op het nippertje scoort Ridin’ Solo toch nog een primeur: ‘s werelds eerste videoclip met sluikreclame voor de Apple iPad.

En de muziek?

Oke luister Jason: als je de autotune voor dit nummer had thuisgelaten hadden we Ridin’ Solo misschien wel vier sterren gegeven. We houden van dat gloedvolle orgel en hoe sober deze track verder is ingericht. Ridin’ Solo is ontdaan van alle overbodige opsmuk en – op die momenten dat Jason Derulo ‘naturel’ klinkt – echt heel mooi. Zodra hij echter weer begint te zingen met dat afgeknepen autotune-stemmetje klinkt datzelfde orgel opeens niet meer soulvol, maar glibberig en goedkoop. En zo kan het gebeuren dat Ridin’ Solo zowel Jason’s beste als zijn slechtste single tot nu toe is.

Met dank aan Iross voor de tip.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Nieuwe video: Jason Derulo – Ridin’ Solo

  1. Lisa

    School Gyrls – Something Like A Party
    Ze zien eruit als K3 met een mix van hiphop, gossip girl en een vleugje Disney.

      /   Reply  / 
  2. Debby

    Erg jammer, steeds die autotune.. Hoe dan ook is het opzich een aardige zanger, maar een betere danser. Alhoewel we het live zingen van hem maar beter niet kunnen beoordelen, want dat viel zwaar tegen.. Optreden eens bekeken op YT, en het was gewoon slecht. Erg jammer. Verder lekkere muziek, maat nu echt eens zonder autotune graag.

      /   Reply  / 
  3. Barbara

    Miley Cyrus – Can’t be tamed
    Heeft vannacht z’n premiere gehad op E!

      /   Reply  / 
  4. Rebecca

    Zeker jammer dat hij die gare auto tune heeft. Misschien ga ik ook maar een studie volgen voor muziek producer. Wie weet maak ik het nog dankzij autotune!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>