Nieuwe video: Rihanna – Rockstar 101


Rihanna blijft gefascineerd door rockmuziek. Maar na het vrolijke popliedje met een dun laagje gitaargeweld op haar vorige plaat is het nu tijd voor het echte werk: een ruige jamsessie met grommende gitaren van Echte Rockster™ Slash, wie kent hem niet? Voor een halve fles whiskey had de man met de hoge hoed vast wel mee willen doen aan de videoclip, maar regisseur Melina Matsoukas had een beter idee. Want waarom Slash laten schitteren als Rihanna toch duidelijk zingt dat zij de rockster is? Op naar de verkleedkist!

Wij van videoclips.blog bewonderen Melina’s vermogen om zich als een kameleon aan te passen aan de muziek. Of het nu gaat om een sleazy jaren zeventig sfeer, de kille zakelijkheid van de jaren tachtig, een brave country show of een kinky militaire video. De artiest speelt en Melina verzint de perfecte beelden. Het ging tot nu toe bijna altijd goed, maar nu moeten we toch vaststellen dat kameleon Matsoukas niet zoveel verstand heeft van rockmuziek. De nerveuze montage en de expres onscherpe camera zijn slim afgekeken van bestaande rockvideo’s, maar de essentie ziet Melina over het hoofd: Rockstar 101 is veel te glamoreus. Dit is nu juist een video waarin Rihanna voor de verandering niet in minuscule outfits over de grond zou hoeven rollen.

Het gaat gelukkig beter als Rihanna het refrein mag zingen in een met kabels en verlengsnoeren bezaaide zaal, omringd door gitaristen en drummers. Heel even lijkt Rockstar 101 een echte rockvideo (de scene waarin Rihanna verkleed als Slash een gitaar kapotslaat is helemaal prachtig), maar het zijn de uitzonderingen in een clip die eigenlijk nog het meeste wegheeft van een fashion shoot voor Vogue. Lelijk is het niet, maar voor het eerst hadden wij het gevoel dat Melina de plank misslaat.

En de muziek?

Rihanna zelf heeft trouwens ook weinig kaas gegeten van rock’n roll. Wanneer bracht een echte rockband voor het laatst zo’n stroperig nummer uit zonder ook maar één goede gitaarrif? Misschien dat Rockstar 101 het geluid van rockmuziek enigszins heeft gevangen, maar de opwinding zeker niet. Je vraagt je af of Rihanna’s fans hier nog iets mee kunnen. Ons deed het nummer in ieder geval helemaal niets.

Met dank aan Susan voor de tip.

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Nieuwe video: Rihanna – Rockstar 101

 1. ...Naamlooz...

  Inderdaad, ik ben het wel eens hiermee.
  Maar terzijde, de clip van Diva van Beyonce kreeg maar 2 sterren of zoiets, en dat was toch echt ook Melina!

    /   Reply  / 
 2. vinn

  Echt een kut lied en een kut clip!

    /   Reply  / 
 3. Rutgerrr

  Audio Bullys – Only Man
  http://vimeo.com/11926580

  ^best origineel concept vind ik (: veel leuke details in te ontdekken zoals die retro game controller op 2:44 ;D hier kun je vast wel een mooi plaatje/banner bij maken ;)

  btw zeer goede review van deze matige clip+muziek van Riri!

    /   Reply  / 
 4. iat

  ik vind de clip niks maar en het nummer eigenlijk ook niet echt alleen is de tekst wel leuk….best creepy hoe ze over de grond heen kruipt wat is er overgebleven van dat lieve meisje van pon de replay? niet veel…

    /   Reply  / 
 5. Melody

  ik vind de clip niks maar en het nummer eigenlijk ook niet echt alleen is de tekst wel leuk….best creepy hoe ze over de grond heen kruipt wat is er overgebleven van dat lieve meisje van pon de replay? niet veel…
  +1

    /   Reply  / 
 6. Lianne

  Ze moet een clip van photographs uitbrengen :d (whaha nee ik begin niet een rihanna-fan te worden, maar dat liedje is wel catchy :P )

    /   Reply  / 
 7. Maarten

  Dit is natuurlijk geen hitje, maar het meest foute aan dit liedje is simpelweg dat het te traag gaat voor Rihanna haar doen. Voor de rest heeft het wel het gewoonlijke Rihanna-sound.

  Overigens vind ik dat de recensenten van videoclipblog zich te veel concentreren op het rock-aspect. Beoordeel het liedje maar gewoon als eender welk Rihanna-liedje. Het is niet omdat het Rockstar heet dat Rihanna het rockgenre claimt, noch de regisseur de verfilming daarvan per se wil benaderen.

    /   Reply  / 
 8. Arthur

  @Maarten Dan blijft het liedje alsnog slecht. Jammer.

    /   Reply  / 
 9. Esther

  Make me wanna die- the pretty reckless
  Met dat meisje van gossip girl, ze is best goed eigenlijk..:P

    /   Reply  / 
 10. PINHEAD

  Ik vind het best een vet nummer en de clip vind ik er ook wel gelikt uitzien! Jammer dat ie net als Hard niet in Europa uitkomt, maar Te Amo is ook een lekker nummer, dus mij hoor je niet klagen:P

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>