Nieuwe video: Vengaboys – Rocket To Uranus


De Vengaboys zijn op weg naar Uranus. Die woordgrap hoeven we vast niet uit te leggen. Mocht je hem echt niet begrijpen, laat de vorm van hun ruimteschip dan nog eens goed op je inwerken en besef dat de Vengaboys vroeger ook al bekend stonden om hun puberale gevoel voor humor.

Snap je hem nu al? Laten we het hopen, want de grap wordt tot de laatste druppel uitgemolken. De Vengaboys sturen een raket naar Uranus, vieren feest op Uranus en beschermen je tegen een kwaadaardige koningin die haar vuistvormige ruimteschip in Uranus wil rammen. Ja ja, het is lachen gieren brullen met Perez Hilton en de Vengaboys.

De video is verder lachwekkend slecht, maar dat was duidelijk een bewuste keus. De Vengaboys hadden altijd al iets van een uit de hand gelopen grap waarvan de makers het succes zelf ook nauwelijks begrepen. Met dit kolderieke stukje amateurtoneel (Uranus is in elkaar geknutseld met oude lakens en de buitenaardse wezens zijn geschminkte mensen in badkleding) wordt die reputatie alleen maar verder uitgebouwd. Neem deze band vooral niet te serieus, lijkt de boodschap, dat doen ze zelf immers ook niet.

En de muziek?

De Vengaboys zijn terug met een liedje dat op het eerste gehoor iets minder uitbundig klinkt dan hun oude hits. Subtieler zouden het niet willen noemen, volwassener al helemaal niet, maar toch is Rocket To Uranus niet zo’n simpele eurodance-stamper als Boom Boom Boom Boom. De zangeres lijkt zelfs te citeren uit House of the Rising Sun van de Animals!? Het moet niet veel gekker worden. Kortom: verrassend… maar nog steeds verschrikkelijke muziek.

Met dank aan Richard voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Vengaboys – Rocket To Uranus

  1. HaRRuM

    Fantastisch!!

      /   Reply  / 
  2. Debby

    Vreselijk… konden ze zich niet er gewoon bij neer leggen dat ze hun goede oude tijd hebben gehad? Een comeback was niet nodig. Dit zijn niet meer de 90′s en ik denk ook niet dat ze nog serieus worden genomen, maar dat is mijn mening.

      /   Reply  / 
  3. Wwzapper

    Briljante clip. Het plezier van het maken ervan straalt ervan af. Het liedje is een groeinummer.

      /   Reply  / 
  4. eric

    heeerlijk fout dit, laat het maar een hit worden. de clip is prachtig, heerlijk camp dit. En voor de ouderen onder ons, de kwaadaardige koningin is niet minder dan zanger van de 80′s band dead or alive, omgebouwd en al…

      /   Reply  / 
  5. flipflop

    hahahaha, krijg een Bonny M gevoel van dit nummer

      /   Reply  / 
  6. flipflop

    Boney M

      /   Reply  / 
  7. Gruwelt

    @Debby ‘Dit zijn niet meer de 90’s en ik denk ook niet dat ze nog serieus worden genomen, maar dat is mijn mening.’

    Ja, Vengaboys stond inderdaad bekend om hun politiek geladen, sociaal realistische teksten ;-) Daar kon RATM nog een puntje aan zuigen!

    Deb, wake up, dit is feestmuziek!

      /   Reply  / 
  8. Kevin

    Still love this song!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>