Nieuwe video: B.o.B/Hayley Williams – Airplanes


B.o.B is amper twee jaar bezig maar hij heeft nu al genoeg van de muziekindustrie. In Airplanes rapt hij: “somebody take me back to the days / before this was a job / before I got paid / back when I was rappin’ for the hell of it.” Hij kijkt er in deze clip ook bij alsof hij het echt heel zwaar heeft. Met gesloten ogen en omlaag gekrulde mondhoeken mijmert hij weemoedig over de tijd dat zijn leven nog simpel en overzichtelijk was. In 2008 dus.

Wat we maar willen zeggen is dat wij deze videoclip niet zo goed begrijpen. Het is bijna alsof B.o.B, nadat hij deze gevoelige pianoballad had geschreven, geen toepasselijke songtekst kon verzinnen. Het moest iets verdrietigs zijn, maar wat? Bij gebrek aan zielige ideeën heeft hij toen waarschijnlijk deze vroeger-was-alles-beter tekst maar gebruikt. Zo moet hebt ongeveer gegaan zijn.

Het rare is dat ook de videoclip de beeldtaal van een emotionele video gebruikt. Een verlaten pakhuis, zielige blikken, Paramore-zangeres Hayley Williams zittend op de grond met haar hoofd tussen haar knieën… je verwacht minstens dat Airplanes gaat over oorlogsslachtoffers, bedreigde diersoorten of vermiste kinderen. Om dan te ontdekken dat de tekst gaat over zo’n onbenullig onderwerp voelt bijna als verraad – al is Airplanes opzich nog steeds een degelijke video.

En de muziek?

Helaas voor B.o.B zal ook dit nummer hem niet helpen om zijn oude leven weer op te pakken. Hij kan het schrijven van catchy liedjes maar niet laten. De sfeer is (ondanks de onzinnige songtekst) haast het tegenovergestelde van Nothin’ On You, maar je voelt al vanaf de eerste melancholieke pianoklanken dat het goed is. Weer een melodie die de rest van de dag blijft nagalmen, weer zo’n heerlijk luchtige beat en weer een ijzersterk refrein – deze keer met dank aan Hayley Williams. Het moet wel gek lopen als dit niet net zo’n grote hit wordt.

Met dank aan MASIS voor de tip.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: B.o.B/Hayley Williams – Airplanes

  1. MASIS

    Geweldig nummer inderdaad! De clip vind ik ook wel geslaagd opzich. Zal zeker een wereldhit worden dit en terecht.

      /   Reply  / 
  2. Mark1

    Ik lette niet op, excuses. Het staat er natuurlijk al, haha.

      /   Reply  / 
  3. Debby

    Heerlijk nummer! Hayley maakt het nummer “af” met haar mooie stem en B.O.B is zoals gewoonlijk weer geniaal. Super nummer! Let’s hope it will win the poll and take over the world (:

      /   Reply  / 
  4. Debby

    Trouwens, de poll van nu is verrassend, hoe het er nu uitziet. Ik had gedacht maar niet gehoopt, dat Gaga de lead zou nemen. Laten we hopen dat meer mensen op Katy gaan stemmen haha!

      /   Reply  / 
  5. Joska

    Ik vind inderdaad het refrein het sterkst, zeg maar gerust het leukste gedeelte van het liedje.

      /   Reply  / 
  6. Nathalie

    Ben eigenlijk alleen maar fan van het refrein… :)

      /   Reply  / 
    1. Lianne

      helemaal mee eens, geweldig :P

        /   Reply  / 
  7. PINHEAD

    Geweldig nummer en de clip is echt sfeervol!

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Nieuwe video: Usher/Pitbull – DJ Got Us Falling In Love Again | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>