Nieuwe video: Adam Lambert – If I Had You


“I’m getting out of this concrete jungle,” twittert één van Adam Lambert’s vrienden, “C U there!!” En ook Adam zelf trekt even later zijn laarzen aan voor een stevige boswandeling. Er is in If I Had You namelijk een feestje georganiseerd in de buitenlucht. ‘s Nachts in het bos om precies te zijn.

Originele setting, maar verder een ontzettend standaard videoclip. Luisteraars die geen genoeg krijgen van dansende mensen zullen If I Had You vast weer prachtig vinden, maar wij hoopten tevergeefs op een verrassende wending. Adam doet zijn best je te vermaken met talloze kostuumwisselingen, de één nog vreemder dan de ander (een zilveren hoge hoed, speldenkussens op zijn schouder), maar het is niet genoeg. If I Had You is een saai liedje met nu ook een saaie video.

En de muziek?

Adam Lambert is volgens zijn Wikipedia-pagina “the first openly gay mainstream pop artist to launch a career on a major label in America.” (Een zorgvuldig geformuleerde zin om te verbloemen dat Adam heus niet de eerste homoseksuele artiest is in Amerika – alleen toevallig de eerste die debuteert bij een groot label). Misschien vinden die Amerikanen zijn geaardheid wel heel interessant en verklaart dat Adam’s populariteit, maar dan nog is het ons een raadsel waarom deze muziek zo goed scoort. Whataya Want From Me was een slappe Pink rip-off en dit nummer is zelfs nog saaier. Voorspelbare popmuziek zonder ook maar een greintje originaliteit.

Met dank aan MASIS voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Adam Lambert – If I Had You

 1. Jeroen

  Hoe kan WWFM een rip off zijn als het door Pink zelf geschreven is. Verder vind ik dit net zo goed als andere pop artiesten, de populariteit vind ik zwaat logisch.

    /   Reply  / 
  1. Jos

   Dan kan het geen rip off zijn inderdaad, maar pink heeft het voor Adam geschreven, dus niet pink aftrek de tekst is gewoon van Pink:D

     /   Reply  / 
 2. roos

  gadverjakkie

    /   Reply  / 
 3. Lianne

  Ik snap niet waarom dit onderdoet voor andere popmuziek :’)
  Maar dat achtergrond deuntje doet me ergens aan denken, alleen weet ik niet meer hoe ze heet, zo’n meisje/vrouwtje met een blauwe achtergrond en van die oppuppende dingen. whaha, ik weet niet eens zelfs of zij het was en of iemand het weet :P

    /   Reply  / 
 4. chansadres

  Ik vind de achtergrond erg lijken op Robyn – With Every Heartbeat

    /   Reply  / 
  1. Lianne

   Ja die clip bedoelde ik dus xD

     /   Reply  / 
 5. Su28

  Misschien niet erg origineel (op sommige stukken lijkt het op een nummer van Britney Spears), toch een leuk en catchy nummer. Zo zie je maar weer, smaken verschillen.

    /   Reply  / 
 6. Mark

  Helemaal eens met de recensie! Saaie en voorspelbare muziek zonder diepgang.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>