Nieuwe video: N.E.R.D./Nelly Furtado – Hot N Fun


Chad, Pharrell en dat andere bandlid rijden in hun nieuwste videoclip met een kleurrijke Rolls Royce door de woestijn. De sfeer is onbezorgd, Pharrell laat de wind door zijn bontmuts blazen en de band pikt onderweg ook nog twee sexy liftsters op. De vrolijke psychedelische animaties doen vermoeden dat Hot N Fun is opgenomen in dezelfde woestijn als Ke$ha’s Your Love Is My Drug.

Op een andere locatie verzamelen zich ondertussen steeds meer net iets te aantrekkelijke vrouwen om een groot kampvuur te bouwen. Dat is blijkbaar de ‘Hot N Fun‘ waar iedereen naar op weg is of probeert een lift naartoe te krijgen. Op het eerste gezicht een onschuldig muziekfestival, maar regisseur Jonas Åkerlund (Telephone, Pussy, Good God) kan het niet laten om toch een paar subtiele hints te droppen naar iets veel groters en sinisterders. Als in: misschien is de Hot N Fun niet zomaar een gezellig kampvuur, maar bevindt N.E.R.D. zich eigenlijk op een beroemde AC/DC songtitel.

Het blijft echter bij subtiele hints en Hot N Fun is ook vermakelijk zonder je druk te maken over een al dan niet aanwezige occulte ondertoon. Het onbezorgde sfeertje, de vrolijk beschilderde wagen en de kleurrijke animaties maken van N.E.R.D.’s nieuweste clip een fijne roadmovie en een pretentieloze zomervideo. Ook muzikaal is de band in vorm en de aanwezigheid van Nelly Furtado zorgt er allicht voor dat ook de mensen die niks met N.E.R.D. hebben toch even komen luisteren. Anders gezegd: wij voorspellen een hitje.

En de muziek?

N.E.R.D. in optima forma. Een album dat van begin tot eind blijft boeien hebben ze nog steeds niet gemaakt, maar wij hebben nu al zin in de onvermijdelijke Greatest Hits-compilatie. Schijnbaar met niets (een basgitaar en een simpel drumloopje) weet de band je meteen weer te hypnotiseren. En alleen door even later een orgeltje toe te voegen aan dat minimalistische geluid creëert N.E.R.D. ook weer met achteloos gemak een onweerstaanbaar refrein. Deze mag op N.E.R.D.’s Greatest Hits beslist niet ontbreken.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: N.E.R.D./Nelly Furtado – Hot N Fun

  1. lkl09

    nice, ik had hiervoor alleen de boys noize remix gehoord maar het origineel mag er ook best wezen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>