Nieuwe video: Armin van Buuren/Sophie Ellis-Bextor – Not Giving Up On Love


Niet alleen een duet met Sophie Ellis-Bextor, maar ook een videoclip van gerenommeerd regisseuse Sophie Muller (Did It Again, Sex On Fire, Grace Kelly). Armin van Buuren heeft duidelijk grote plannen met dit nummer. Volgens de vooruitgesnelde berichten zou Not Giving Up On Love worden gefilmd in de beroemde club Amnesia op Ibiza, maar dat zijn uiteindelijk maar een paar scenes. Het merendeel van de clip is gefilmd op een boot en naast een zwembad, met Sophie Ellis-Bextor in minstens vijftien verschillende outfits.

Het ziet er allemaal prachtig uit maar verder is Not Giving Up On Love niet bepaald Sophie (Muller)’s spannendste videoclip. Er gebeurt gewoon niet zoveel. Sophie liggend, Sophie staand, Sophie in club Amnesia, Sophie weer liggend en zo voort. Als we niet beter wisten zouden we denken dat de clip was gefilmd door een modefotograaf. Die maken ook altijd zulke statische video’s. Sophie (Ellis-Bextor) is een mooie vrouw en dat redt uiteindelijk de clip, maar hier had volgens ons veel meer in gezeten.

En de muziek?

Zelfs na vier jaar videoclips.blog vinden wij alle trance nog steeds op elkaar lijken. Uitgeroepen worden tot de beste dj ter wereld is niet niks – Armin is dus vast een hele goede – maar Not Giving Up On Love loopt weer naadloos over in al die andere trance liedjes. Datzelfde grijze geluid dat altijd op dezelfde manier aanzwelt tot een voorspelbaar refrein. We kennen het nu wel. Zelfs Sophie Ellis-Bextor’s normaal gesproken zo herkenbare zangstem wordt hier een onderdeel van de achtergrondruis. Wordt vast een hit, al begrijpen wij niet waarom.

Met dank aan Rik voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Armin van Buuren/Sophie Ellis-Bextor – Not Giving Up On Love

 1. Mydecember

  Dat heb ik dus ook, dat ik alle trance op elkaar vind lijken… Al redt Sophie het nummer voor mij wel.

    /   Reply  / 
 2. Koeno

  OOwwh bedankt voor die heerlijke muziekreview! Je zou mee moeten doen met de discussie bij NLpop over trance haha.

    /   Reply  / 
 3. ron

  hij probeert gewoon DAVID GUETTA NA TE DOEN, MAAR DAT LUKT NIET ERG GOED.

    /   Reply  / 
 4. Lianne

  Ugh, tja, David Guetta.. ja, hij is de enige die het wel echt goed kan combineren.. alleen jammer dat zijn liedjes nu ook allemaal op elkaar beginnen te lijken.. ik denk dat dit soort combinaties alleen nog een beetje goed klinken als ze live zijn.

    /   Reply  / 
 5. Karin Mous

  Ben het alleen niet met deze kritiek eens. De voor trance-muziek zo typerende vloeiende overgangen vind ik heel goed gevonden en de trage dromerige bewegingen van Sophie Elles Bexter lijken in de clip daar geheel op afgestemd. Met als resultaat een mooi vloeiend geheel. De video oogt als een prachtige modeglossy en gezien het modelverleden van de zangeres is dat ook wel passend. Ook de styling/kleuren van de achtergrond kloppen bij dit nummer. Elegantie, romantisch verlangen en weemoed straalt zowel de muziek als de clip uit. Heerlijke verfijning i.p.v. die platvloersheid waar je vandaag de dag mee wordt doodgegooid. De stem van Sophie Ellis Bexter komt heus ook tot zijn recht. De co-productie van AvB met Sharon den Adel of Jacqueline Govaert vind ik weer heel anders en uniek in zijn soort. Wat mij betreft dus geen muzikale eenheidsworst. Ga zo door, Armin van Buuren!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>