Nieuwe video: Robbie Williams/Gary Barlow – Shame


Aan de vooravond van zijn grote Take That-reünie brengt Robbie Williams dit duet uit met zijn voormalige bandgenoot Gary Barlow. De muziek is als vanouds waardeloos, maar de videoclip briljant. Regisseur Vaughan Arnell maakte een subtiel eerbetoon aan de film Brokeback Mountain. Je weet nooit helemaal zeker of je kijkt naar twee oude vrienden die een ruzie bijleggen, of naar twee voormalige boyband-zangers die twintig jaar lang een groot geheim veborgen hebben gehouden.

Tegen het einde worden de verwijzingen minder subtiel, wat ergens jammer is, maar ook wel weer grappig. Shame is hoe dan ook een heerlijke video die alle fans op een ondeugende manier in verwarring brengt. Het Brokeback Mountain-idee kwam overigens van Robbie, waarmee hij zijn waarde alweer heeft bewezen. Die doorgaans nogal brave Take That-video’s kunnen wel wat vaker een knipoog gebruiken. Doe zo voort!

En de muziek?

Shame is het eerste liedje dat Gary en Robbie samen hebben geschreven sinds laatsgenoemde Take That in 1995 verliet en het klinkt… ongeveer zoals je zou verwachten. Een gemoedelijke Sky Radio-ballad die vier minuten voortdreutelt zonder ooit het niveau te halen van Feel, Tripping, You Know Me of één van de andere leuke singles die Robbie Williams de afgelopen jaren in zijn eentje uitbracht. Als dit het enige nieuwe liedje is op zijn Greatest Hits-verzameling kunnen fans dat schijfje rustig in de winkel laten liggen. (Wel verrassend leuk: de songtekst waarin de mannen openhartig zingen over hun kinderachtige ruzie).

Met dank aan Thomas voor de tip.

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Nieuwe video: Robbie Williams/Gary Barlow – Shame

  1. vinn

    Bespreek Esha – Luna eens !!

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    Cee-lo Green met Fuck You:

    http://bit.ly/bLTi0S

    Echt een aanrader! fantastische clip.

      /   Reply  / 
  3. ron

    kutnummer en kutvideoclip, die 2 horen in de bejaarden tehuis.

      /   Reply  / 
  4. Bingo

    Ik hou van deze man en al zijn muziek.

      /   Reply  / 
  5. flipflop

    Wauw, wat hebben ze oude koppen gekregen. Krijg vader-gevoelens van ze, jammer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>