Nieuwe video: Cee-Lo Green – F**k You


Volgens een oud Nederlandsch spreekwoord is wraak honing in de mond, maar vergif in het hart. Misschien hadden onze voorvaders gelijk, maar een goed uitgevoerde wraakactie geeft toch ook wel erg veel voldoening. Bekijk Cee-Lo Green’s nieuwste video F**k You maar eens en vertel ons dat het niet goed voelt als de Gnarls Barkley-zanger in de laatste scene voorbij rijdt in zijn dure auto

Wat daar aan vooraf gaat? Een jarenlange onbeantwoorde liefde. We zien hoe Cee-Lo bijna zijn hele jeugd doorbracht in hetzelfde cafetaria, waar hij altijd probeerde dezelfde vrouw te versieren. Steeds moest ze niks van hem weten. Als klein meisje had ze meer belangstelling voor de jongen met de speelgoed-Ferrari (Cee-Lo had een speelgoed-vuilniswagen), op de middelbare vond ze hem te dik en op de universiteit hing Cee-Lo de hele dag met zijn neus in de boeken. Hoe kon zo’n dikke, straatarme nerd denken dat ZIJ iets met hem zou willen?

Fast forward naar een paar jaar later en Cee-Lo is een wereldberoemde artiest terwijl zij een baantje heeft gevonden als serveerster in dezelfde cafetaria. We kunnen niet zeggen dat we erg veel medelijden voor haar voelden. F**ck You is ondertussen een heerlijke videoclip van regisseur Matthew Stawski. Alle fasen van Cee-Lo‘s jeugd worden prachtig weergegeven en wij zaten met een dikke smile te kijken naar details als Cee-Lo’s moeder die haar zoon een klap geeft als hij hardop het refrein zingt, of de drie achtergrondzangeressen die hem zijn hele leven achtervolgen. Super!

En de muziek?

Oh Cee-Lo, wat doe je nu? F**ck You is het leukste liedje waarop hij heeft gezongen sinds Crazy. Een puntgaaf popliedje met een refrein om te zoenen en een volvette Motown-sound. Een gegarandeerde hit… ware het niet dat het woordje ‘fuck’ ongeveer vijfentwintig keer pontificaal voorbij komt. Wij geven F**ck You de score die het verdient, maar we vrezen voor Cee-Lo dat hij (Amerikaans) hitsucces met zo’n titel wel kan vergeten.

Met dank aan FlipFlop voor de tip.

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Nieuwe video: Cee-Lo Green – F**k You

  1. MASIS

    Wat kan ik zeggen over dit nummer? Geweldig gewoon & ook de clip vind ik 1 van de beste clips van dit jaar so far naast Telephone onder andere. Dit nummer wordt echt 1 van de grootste hits van 2010 voorspel ik. Hoor je ook echt ieder uur op de radio en staat al op #1 op I-tunes. Beste Fuck You song van alle Fuck You’s die er zijn!XD

      /   Reply  / 
  2. ...

    MASIS, de beste Fuck you song die ik ken is die van Lily allen.
    Die is veel beter dan deze.

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Ja dat kan. Ik vind Lily’s FU ook een leuk nummer & die van Eamon ook. Die ken je misschien nog wel want hij scoorde in 2004 een grote hit met zijn Fuck You. Toch vind ik deze de beste van allemaal. Geniale man die Cee-Lo.

        /   Reply  / 
      1. ...

        Bwa niet mijn ding ;)
        Geef mij maar lily allen

          /   Reply  / 
        1. Joren

          Die van Eamon is wat mij betreft erg zwak, beetje zielig.
          Lily Allen’s Fuck You is best leuk, maar uiteindelijk net wat te kinderachtig wat mij betreft..

            /   Reply  / 
          1. ...

            Dat maakt die fuck you van lily net zo leuk ;)

              /  
  3. tom

    De Amerikaanse versie heet niet voor niets ‘Forget You’. Fuck You kan natuurlijk ook echt niet…. maar wel wapens voor iedereen, achterlijk volk.

      /   Reply  / 
  4. Koeno

    Oeh echt een fijn liedje en goed verzorgde clip. Dit gaat wel beter scoren dan de liedjes van Danger Mouse solo. Toch zie en hoor ik ze het liefst samen.

    (Ow nog een tip
    Kylie Minogue – Get Out Of My Way
    http://www.youtube.com/watch?v=uEutqgtwQxY )

      /   Reply  / 
  5. Debby

    Geweldig nummer! Blijft lekker in je hoofd hangen. Word zeker een hit hier (:

    Vind dit trouwens ook één van de betere “fuck you” versies.

      /   Reply  / 
  6. PINHEAD

    Leuk nummer en de clip is ook vet!
    Maar ff een vraagje aan Erik: Doe je nog wat met die gesignaleerd-lijst? Want van de nummers die erin staan is de helft al besproken en de andere nummers staan er al een paar maanden in. Of hou je er soms mee op? mzzzl

      /   Reply  / 
  7. timsim

    huhmm jammer ik vind de muziek die hij onder de naam Gnarls Barkley maakt stukken beter…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>