Nieuwe video: B.o.B./Rivers Cuomo – Magic


Het leek zo’n mooie droom. Een huis vol vrouwen die glimlachend ontbijt voor je maken, een eeuwigdurend zwembadfeest in de achtertuin en iedere avond een optreden van Weezer-zanger Rivers Cuomo. Welke man wil dat nou niet? Bobby Ray geniet in eerste instantie met volle teugen, maar de droom verandert in een nachtmerrie als de B.o.B. halverwege de video ontdekt dat hij niet meer wakker kan worden.

Wat regisseur Sanaa Hamri er precies mee wil zeggen werd ons niet helemaal duidelijk, maar die scene waarin B.o.B. wanhopig probeert zichzelf wakker te schudden is behoorlijk angstaanjagend. De vrouwen gedragen zich ook opeens een stuk minder lief en beginnen massaal Bobby’s slaapkamer te slopen. Dromen zijn bedrog? Be careful what you wish for? Wat de boodschap ook is, collega-rapper en videoclip-liefhebber Kanye West vond deze clip blijkbaar zo tof dat hij ook een piepklein gastrolletje wilde spelen. (Hij ligt bewusteloos op bed in de eerste slaapkamer die B.o.B. onderzoekt).

En de muziek?

Wij waren behoorlijk enthousiast toen we een tijdje terug lazen over het bestaan van dit duet. B.o.B. schrijft altijd goede liedjes en Rivers Cuomo schreef vroeger ook fantastische liedjes, wij hadden goede hoop dat Bobby het beste bij Rivers naar boven zou halen. Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Magic is van een bedenkelijk Raditude-niveau (Weezer’s meest recente, dramatisch slechte studioalbum) en het lijkt er meer op dat Rivers het slechtste bij Bobby naar boven heeft gehaald. Om zo’n mislukt duet dan uit beleefdheid toch maar op je plaat te laten staan is één ding, maar om het vervolgens ook nog apart uit te brengen is een onbegrijpelijk misser. Magic is B.o.B.’s slechtste single tot nu toe.

Met dank aan MASIS voor de tip.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: B.o.B./Rivers Cuomo – Magic

  1. Debby

    Haha, in het begin “and i approve this message” moest ik ineens aan RayWilliamJohnson denken, zijn befaamde woorden in zijn videoclips. Nummer klinkt opzich wel lekker, moet hem misschien een paar keer meer beluisteren. Alleen jammer dat BOB tot nu toe alleen maar met samenwerkingen op de proppen komt, wat betreft videoclips. Het is wel leuk, vooral omdat de samenwerkingen origineel zijn, maar misschien is het ook weleens fijn om alléén een clip te zien met alléén BOB.

      /   Reply  / 
  2. CocoWhite

    waarom nou juist dit nummer van z’n hele album, dit is een van de minste..

      /   Reply  / 
    1. Lea

      Inderddaad.Waarom brengt hij nou niet eens een nummer uit waarin hij zelf zingt. Hij kan behoorlijk goed zingen en heeft een fijne stem vind ik.Ghost in the Machine zou ideaal zijn. En als hij dan toch een samenwerking zou uitbrengen, kon hij beter voor Past My Shades met Lupe Fiasco of voor Kids met Janelle Monae gaan. Dat zijn tenminste kwalitieit nummers. Dit is maar een beetje bagger :p

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Totaal niet mee eens. Dit is een heerlijk nummer! Zeer aanstekelijk en dat is goed. De clip vind ik ook erg leuk geworden. Goede single.

          /   Reply  / 
  3. Lianne

    Ook totaal niet mee eens, ik vind die nummers die hierboven genoemd worden zelfs saai, maar ja, laat ik toevallig nou net niet van rap houden :P en daarom vind ik dit liedje juist wel wat hebben, omdat het wat meer afgewisseld wordt :’)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>