Nieuwe video: Kylie Minogue – Get Outta My Way


Je denkt natuurlijk dat de hippe laserstralen later aan deze clip zijn toegevoegd, maar de gimmick van Get Outta My Way is nu juist dat alle lichteffecten live op de vloer worden geprojecteerd. Geavanceerde software zorgt ervoor dat alle lichtstralen keurig op tijd meebuigen met Kylie en haar dansers. Het resultaat is een videoclip die er vooral in de van-bovenaf-scenes erg bijzonder uitziet.

Zodra regisseursduo Alex & Liane de dansvloer ook vanuit andere hoeken begint te filmen oogt de video meteen minder speciaal. Misschien waren ze bang dat Get Outta My Way anders te veel zou lijken op Slow? Maar dat is nu juist het schoolvoorbeeld van een video die werkte omdat het trucje consequent werd volgehouden. Wie weet lagen Kylie en haar dansers toen ook wel in een klein zaaltje, maar regisseur Baillie Walsh concentreerde zich bewust alleen maar op de vloer waardoor Slow tot de dag van vandaag in ons geheugen gegrift staat.

Zo’n nieuwe klassieker is Get Outta My Way dus niet, maar wat overblijft is nog altijd een bovengemiddeld mooie dansvideo met een paar scenes die er extra tussenuit springen. Een waardige opvolger voor All The Lovers, als je het ons vraagt.

En de muziek?

Dit nummer is volgens fans één van de hoogtepunten op Kylie’s laatste album en songwriter Lucas Secon vertelde laatst ook al dat vier andere artiesten Get Outta My Way wilden uitbrengen voordat Kylie Minogue uiteindelijk het meeste bood. Blijkbaar heeft dit liedje iets dat wij er (nog) niet in horen. Na een paar keer luisteren vinden we All The Lovers nog steeds beter. Aardig nummer, maar ook niet meer dan dat. Wie weet valt het kwartje als we Get Outta My Way over een tijdje vaker hebben gehoord.

Met dank aan Lobstar voor de tip.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Nieuwe video: Kylie Minogue – Get Outta My Way

 1. Mina

  omg rate Jennette McCurdy met Not That Far Awat nou es een x!

    /   Reply  / 
 2. Rik

  De piano intro van Get Outta My Way is echt prachtig, en het refrein is catchy zoals pop hoort te zijn. luister nog maar eens een keer goed met een koptelefoon op ofzo (tenzij je dat al had gedaan, dan heb je gewoon echt een andere smaak ;) ). Dit nummer verdient wat mij betreft dik 4 sterren.

    /   Reply  / 
 3. Koeno

  Volgens mij komen mijn tips niet door? Ik had Royksopp en deze allebei vorige week vrijdag al getipt?

    /   Reply  / 
  1. Koeno

   Laat maar, kreet om niks, ik zie dat Lobstar gewoon eerder was :)

     /   Reply  / 
 4. Willem

  Hoi Erik, even een vraag: ik ga er vanuit dat je Ellie Goulding niet meer bespreekt met het nummer The Writer. Maar wat had je haar voor de muziek gegeven als je het besproken had, ben redelijk benieuwd. Houd normaal zelf niet van ballads maar vond deze heel erg mooi.

    /   Reply  / 
  1. Erik Auteur

   In dat geval zou ik hem tijdens het schrijven drie of vier keer luisteren op de achtergrond. Misschien was het kwartje dan wel gevallen, maar die ene keer dat ik hem nu heb gehoord vond ik het voor haar doen een teleurstellend “normale” ballad, niet eens zo heel erg verschillend van een Britney- of Christina-tearjerker. Niet zo’n hele hoge score dus. ;) Ergens rond de drie sterren gok ik.

     /   Reply  / 
 5. flipflop

  Euhm, volgensmij is het allemaal niet zo geavanceerd. Een keertje opnemen van bovenaf met de dansers erbij op de juiste positie en daar dan overheen animeren en dan de boel op de grond beamen en de dansers doen dan exact hetzelfde waardoor het lijkt alsof de lichtstralen op de dansers reageren. Ziet er evengoed tof uit maar is niet zo geavanceerd.

    /   Reply  / 
  1. flipflop

   Kan je zelf ook doen voor de grap.

     /   Reply  / 
  2. Erik Auteur

   De projecties zijn gemaakt door Frieder Weiss, een kunstenaar die juist is gespecialiseerd in interactieve installaties met licht.
   .
   http://www.frieder-weiss.de/
   .
   Jij kunt natuurlijk alsnog gelijk hebben, maar als ik wat van zijn andere werken bekijk gok ik dat hij dit ook wel “live” voor elkaar kan krijgen.

     /   Reply  / 
 6. timsim

  je kunt met een tracking programma instellen waar het licht naar toe gaat. zet er een camera op, geef aan dat het licht beweging moet volgen en dat doet het programma dan voor je….het is allemaal niet zo ingewikkeld, maar je kunt er fantastische dingen mee doen. volgens mij maakt Frieder Weiss hier ook gebruik van.

    /   Reply  / 
 7. Martin

  Lekker nummertje, video is toch een beetje een tegenvaller.

  Maar Erik, zou je misschien ook even willen zeggen hoeveel sterren (en waarom) je Rich (Fake It Til You Make It) van Lolene had gegeven? Zowel muziek als video. Alvast bedankt! (:

    /   Reply  / 
 8. PINHEAD

  Alweer een lekker nummer van Kylie en de clip past perfect bij de muziek! Ik vind zelf de scene waarbij ze op een verhoging staat en in een grote lichtbol kijkt(moet waarschijnlijk de zon of de maan voorstellen) erg mooi.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>