Nieuwe video: Marina And The Diamonds – Shampain


Het is meteen al vreemd dat Marina Diamandis midden in de nacht wakker wordt in een park. Het wordt nog vreemder als blijkt dat ze niet de enige is: het park is bezaaid met dronken vrouwen in warrige kapsels en uitgelopen make-up. Shampain wordt ronduit bizar als alle dames in het maanlicht strompelen om Michael Jackson’s Thriller na te spelen. Ook champagne maakt blijkbaar meer kapot dan je lief is.

Het wordt al snel duidelijk dat Marina niet zomaar dronken is vanwege een ex-vriendje. Shampain lijkt eerder een vooruitblik op de onvermijdelijke dag dat ook Marina’s carrière voorbij is en ze samen met alle andere gevallen sterren wanhopig probeert om nog één keer haar oude gloriedagen te laten herleven (elderly stars slide down the lonely sky / slipping away to find a place to die). Als de videoclip eindigt met één van die flauwe ‘het was allemaal maar een droom’-eindes, wordt Marina dan ook niet wakker in haar bed, maar daadwerkelijk op een bankje in het park.

En de muziek?

Leuk nummer, maar wel duidelijk minder dan Marina’s vorige singles Oh No en Hollywood. Shampain opent met een paar opvallend pittige jaren ’80 synthesizers, maar het refrein is deze keer niet zo euforisch als we van Marina gewend zijn (al blijkt het wel ontzettend catchy – een half uur later galmde de melodie nog door ons hoofd).

Met dank aan Koeno voor de tip.

facebook share facebook share

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Nieuwe video: Marina And The Diamonds – Shampain

  1. JP

    Vind je het niet klinken als Abba ?
    Ik kom helemaal niet uit die generatie maar ik moest er wel aan denken!

      /   Reply  / 
    1. JP

      Ik eigen land zijn ze de meest populaire meidengroep. Vooral omdat ze zich niet schattig voordoen (terwijl dat in hun thuisland wel een trend is die zich blijft herhalen…)

      Ze gaan samenwerken met Will.I.Am want die ziet er wel wat in, ze hebben dus ook een nummer in het engels, maar het is niet zeker of hij daarmee geholpen heeft (de een zegt van wel, de ander niet…)

        /   Reply  / 
      1. Rik

        Ehm, Rule was de themesong voor Dragonball Evolution en Microphone was in Londen opgenomen, vandaar dat ik ze hier aangevraagd had. En deze meidengroep heeft niet bepaald de legendarische status van Ayumi, of wel?

          /   Reply  / 
  2. sjorzke

    Ik ken marina and the diamonds al heel lang! En ik vind dat ze nu echt onderhand de grote doorbraak verdienen. Komop… dit is toch gewoon een hit???

      /   Reply  / 
  3. PINHEAD

    Wat een lekkere nummers maakt zij! Echt rete-catchy gewoon!!

      /   Reply  / 
  4. Tom

    Ik mis de tijd dat er nog echte reacties werden gegeven op posts. Nu zijn allemaal maar videotips.

      /   Reply  / 
  5. MichielV

    Door deze videoclip ben ik Marina pas echt gaan waarderen. Daarna het album nog eens opgezet en het blijkt toch wel erg goed te zijn, terwijl ik er in eerste instantie niet bepaald weg van was.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>