Nieuwe video: Kings Of Leon – Radioactive


De Kings Of Leon zijn tegenwoordig ook te boeken voor kinderfeestjes. En dat doen ze verrassend leuk, zoals je kunt zien in deze videoclip van regisseur Mathew Taylor Ruggieri. In het begin staat de band nog wat onwennig te spelen in een schuur, maar later zien we zanger Caleb zowaar voetballen met de kids terwijl drummer Nathan een klein jongetje drumles geeft aan de picknicktafel.

Het is een onverwachte setting voor de Kings Of Leon, vooral omdat er een geen greintje ironie aan te pas komt. De combinatie kinderfeestje/rockband klinkt op papier misschien grappig, maar Ruggieri mikt met Radioactive op een oprechte feelgood-video. Een geel kleurfilter geeft de indruk van een perfecte zomerdag en iedereen maakt plezier met elkaar. In zo’n setting is het niet eens gek om Caleb door het gras te zien huppelen met een groep kleine kinderen.

De bedoeling van al die vrolijkheid wordt duidelijk als er halverwege de video een kinderkoor opduikt in de muziek. Om beeld en geluid kloppend te houden zorgt de regisseur er dan ook keurig voor dat alle kids tegen die tijd staan opgesteld in de schuur om Radioactive samen met Caleb naar een climax te zingen. Een vrolijk einde voor deze fijne feelgood-clip.

En de muziek?

Wat een teleurstellend liedje. Wat de Kings Of Leon betreft hebben we de ruige eerste twee albums altijd het leukst gevonden, maar in tegenstelling tot de collega’s van Alternative hadden wij ook geen hekel aan het commerciële geluid van de Only By Night-singles. Sex On Fire blijft een lekker liedje (sorry Joris) en vooral Use Somebody had een mooi melancholisch refrein. Pas met dit nieuwe nummer zinkt de band wat ons betreft écht naar het niveau van saaie stadionband. Radioactive doet ons helemaal niets meer en belooft dan ook weinig goeds voor die aankomende vijfde plaat.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Kings Of Leon – Radioactive

  1. Su28

    Goed nummer!
    zo zie je maar weer, smaken verschillen….

      /   Reply  / 
  2. Lina

    BESPREEK JENNETE MCCURDY NOU ES EEN KEER!!!!!!!

      /   Reply  / 
  3. Lina

    BESPREEEEK SPELENA GOMEZ A YEAR WITHOUT RAINE S EEN KEEEEEEEEEEEEEER!!!!!!!!!1

      /   Reply  / 
  4. Linh

    Dit nummer is zo teleurstellend. Naja ik had KOL al bij het vorige album opgegeven. Verschrikkelijke video zeg.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>