Nieuwe video: Shakira/Dizzee Rascal – Loca


Het aardige aan deze videoclip is dat regisseur Jaume de Laiguana hem heeft gefilmd op een bijna Jackass-achtige manier. Dat wil zeggen met een kleine handcamera en niet op een gesloten set. Als Shakira dus in een fontein klimt om te dansen wordt ze daarbij omringd door honderden fans die hun geluk niet kunnen geloven. De scene waarin Shakira midden op straat van outfit wisselt trekt zelfs nog meer bekijks.

De burgemeester van Barcelona (waar de video is gefilmd) schijnt zelfs te overwegen om Shakira alsnog boetes te geven voor het verstoren van de openbare orde en motorrijden zonder helm. Jammer dat ze niet al tijdens de opnames is opgepakt door een paar agenten. Dat was helemaal rock’n roll geweest, maar ook zonder arrestaties is dit een prima video die perfect past bij de songtitel (Loca = iemand die een beetje gek is).

Uiteraard wordt er in Loca ook gedanst, wat er zoals je van Shakira gewend bent erg goed uitziet, maar toch zijn het de spontane scenes met publiek die de vrolijkste indruk achterlaten. Of ze nu rollerskate, in fonteinen duikt of achterop motorfietsen klimt, de fans hebben Shakira nog nooit van zo dichtbij meegemaakt.

En de muziek?

Goed nummer ook dat tot nu toe met iedere luisterbeurt beter wordt. Shakira omarmt haar roots met swingende Merengue-muziek die toch modern klinkt dankzij de electronische percussie. De bijdrage van Dizzee Rascal met zijn vette Engelse accent is op z’n zachtst gezegd verrassend, maar klinkt eigenlijk best lekker. Een mooi duet dat veel belooft voor Shakira’s aankomende album The Sun Comes Out (verwacht: half oktober).

Met dank aan Twili voor de tip.

facebook share facebook share

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Nieuwe video: Shakira/Dizzee Rascal – Loca

  1. Debby

    Hmm niet echt mijn muziekstijl, maar klinkt aanstekelijk.

    Hier de nieuwe trouwens van Good Charlotte. Ze zijn weer helemaal terug met een nieuwe clip én een nieuw album!

    http://www.youtube.com/watch?v=T4o7YqMb8qw

      /   Reply  / 
  2. Koeno

    Shewolf vond ik in eerste instantie aanstekelijker, maar vaker luisteren werkt dus blijkbaar :P . Ga ik zeker doen.

    @Erik
    Nog een tipje om te kijken, hoef je niet te bespreken hoor, maar ik vond het gewoon een leuk nieuw clipje om te delen :P . Zouden ze alles speciaal hiervoor hebben opgenomen?

    El Guincho – “Bombay”
    http://www.youtube.com/watch?v=QmHzdKmgyWE

      /   Reply  / 
  3. timsim

    was dat mens altijd al zo belachelijk dun?

      /   Reply  / 
    1. flipflop

      Nope, bekijk haar eerste clip maar eens whenever, wherever.
      Jammer dat ze het nodig vond om afgetraind te zijn.

        /   Reply  / 
      1. Sanne

        Ben het echt met je eens. Vind het liedje hartstikke goed, maar ze ziet er echt niet meer uit als vroeger! Ze is wel minstens 10 kilo of meer afgevallen. Ik denk vanwege de ‘Hollywood pressure’ alhoewel je dit zonder twijfel jezelf toch echt aandoet. Haar heupen, billen alles is weg. In de zin van Jan Smits moeder weg. Ik val niet eens op haar als vrouw, maar vond haar wel een goed voorbeeld van dat dun niet alles is en nu is ze ook overgeslagen naar dat enge dun. Waarschijnlijk omdat het nooit goed is in Hollywood. Dan ben je weer te dik en dan weer te dun…

          /   Reply  / 
  4. Darinka

    Nieuwe video van Di-rect – Natural high (:

      /   Reply  / 
  5. MASIS

    Dit is zo’n aanstekelijk nummer! 1 keer luisteren en je krijgt hem niet meer uit je hoofd. In dit geval een erg goed teken! Lekker nummer en de clip ziet er zoals we van haar gewend zijn weer gelikt uit. Wel jammer dat deze plaat deze week door een stomme fout van de Nederlandse Top 40 uit de Tipparade is gehaald. Hoe dom! Goed nummer wat ongetwijfeld gaat scoren wereldwijd.

      /   Reply  / 
    1. Joren

      Het lijkt me raar dat een nummer ‘door een stomme fout verdwijnt’. Nummers verdwijnen omdat ze of te vroeg pieken of niet genoeg stijgen.

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        De stichting Nederlandse top 40 heeft zelf toegegeven dat het een fout was en dat ze helemaal vergeten waren haar nog in de tipparade te zetten. Dat nummer stond 2 weken in de tipparade en lag er uit en dat gebeurd dus nooit. Daarnaast is het nummer nog niet eens uit. Deze fout zal dus snel hersteld worden.

          /   Reply  / 
        1. Joren

          Ok, dan geloof ik je ;)
          Ik dacht uit je reactie op te maken dat het nummer er ook niet terug in kon komen, waardoor het me raar leek.
          Wel slordig van de Stichting dan.

            /   Reply  / 
          1. MASIS

            Verkeerd gedacht dan.

              /  
  6. RS

    Ze ziet er slecht uit. En die goude broek is ongelooflijk LELIJK.

      /   Reply  / 
  7. PNHEAD

    Leuk nummer en leuke clip. Alleen jammer idd dat ze is afgevallen. Hopelijk zet ze het niet door.

      /   Reply  / 
  8. anoniem

    zeer lukee tkest :->

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>