Nieuwe video: Willow Smith – Whip My Hair


De onnavolgbare Mr. Bean kreeg ons ooit aan het lachen door zijn huis te schilderen met een blik verf en een vuurwerkbom. Will Smith’s tienjarige dochter Willow Smith gaat nog een stap verder en schildert de hele school door haar haren in de verf te dopen en rond te slingeren. Eén en ander loopt dankzij de special effects van regisseur Ray Kay nog verrassend goed af ook.

Klodders verf landen op magische wijze op precies de goede plek en zelfs de kleren van Willow’s klasgenootjes krijgen een ander kleurtje. Dat was wel nodig ook, want de hele school en alle leerlingen waren aan het begin van de video nog steriel wit. Het is pretentieloze fun die niet alleen perfect bij de songtitel past, maar ook bij de belevingswereld van een tienjarige zangeres en haar fans.

En de muziek?

Wat is dat toch met Amerika en hun piepjonge sterretjes? Eerst had je Justin Bieber, die debuteerde op zijn vijftiende. Toen kwam het duet met Will’s twaalfjarige zoontje Jaden Smith en nu luisteren we ook al naar zijn tienjarige dochter. Moeten we dat allemaal maar serieus blijven nemen? Voor je het weet duwt een andere beroemdheid zijn kids al op hun achtste een microfoon in handen. Eerlijk is eerlijk: Willow kan beter zingen dan Justin en Jaden, maar daar is alles ook wel mee gezegd. Hopelijk is deze trend snel afgelopen.

Met dank aan Tom voor de tip.

facebook share facebook share

80 Reacties // Reageer

80 thoughts on “Nieuwe video: Willow Smith – Whip My Hair

  1. j006t

    Wat een verschrikkelijk t*ring-herrie!

      /   Reply  / 
  2. Rik

    100x beter dan die hele Justin Bieber bij elkaar. Jammer dat haar dit op zo’n jonge leeftijd moet overkomen, maar als ze dit op dr 18e nog steeds uit vrije wil doet, sta ik volledige achter haar!

      /   Reply  / 
  3. Koeno

    Okee tienersterrentjes zijn niet echt mijn ding (zoals Paulien Cornelisse het zou verwoorden :) ), maar ja klinkt best lekker. Mini slank missy eliotje :P

      /   Reply  / 
    1. Koeno

      -n

        /   Reply  / 
  4. timsim

    en daar ging haar jeugd….

      /   Reply  / 
  5. Debby

    Ok, ik vind dit gewoon eng. Waarom moet een nog maar 10-jarig meisje zo’n attitude hebben? En dan nog eens de tekst die ze zingt. Het begin al met die openingszin.. Nee, naar mijn mening is de jeugd van tegenwoordig, correctie “kinderen”, gewoon verpest. Op deze manier blijft geen kind meer lekker kind en doet wat ieder andere normale leeftijdsgenoot hoort te doen: in de speeltuin en tekenfilms kijken. Ouders zijn voor mij ook gestoord om hun kind zo voor te laten komen.

      /   Reply  / 
    1. Rik

      Ik vind de tekst heel erg meevallen, best pedagogisch verantwoord. Maar je hebt helemaal gelijk als je zegt dat haar ouders gestoord zijn om hun kind zo jong al in deze industrie te laten beginnen. Ik zou het bijna kindermishandeling noemen, kinderarbeid sowieso. Dit nummer is gigantisch in Amerika, je weet gewoon dat zij heel bekend gaat worden. En met bekendheid komen de minder leuke dingen, zoals paparazzi, en ze moet zichzelf uit de naad gaan werken voor optredens en interviews. Erg triest.

        /   Reply  / 
  6. Machteld

    Ik vond Britney al erg jong, maar Britney was al een oude taart toen ze in de muziekindustrie kwam, althans, vergeleken met dit meisje. Zijn er nou echt mensen die dit serieus nemen?

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Jazeker wel. In diverse landen is dit 1 van de populairste songs op dit moment en ik kan je vertellen dat je binnenkort in Nederland ook niet meer om haar heen kan. Ik vind het een heerlijk nummer maar het is wel raar om dan opeens te beseffen dat een meisje van 9 dit zingt. Erg jong dus een beetje moeilijk om te serieus te nemen. Haters afschudden? Like seriously? Op je 9e al? Right. Maar het nummer klinkt goed en de clip ziet er ook goed uit dus zeker een hit.

        /   Reply  / 
      1. Joren

        Ik ben het er niet mee eens dat als iets een hit wordt het serieus genomen wordt. Anders kunnen we van alles wel serieus nemen, waaronder alle Schnappi’s, Lieve kleine Konijntjes en dergelijke van deze wereld.

          /   Reply  / 
        1. Rik

          Ze wordt in Amerika wel degelijk serieus genomen, ze heeft al opgetreden bij Ellen en dat optreden was ontzettend goed voor een meisje van haar leeftijd. Zoek het maar op Youtube.

            /   Reply  / 
        2. MASIS

          Als iets scoort vinden mensen het goed en dus wordt je serieus genomen. In de VS gaat dat in ieder geval school. Jij praat nu over de domme hitlijsten uit NL waar een kabouter plop en schnappi scoren maar in de VS scoort dat soort troep nooit en ze zingt goed en kan performen als je naar optredens van haar kijkt dus ze wordt zeker serieus genomen.

            /   Reply  / 
          1. MASIS

            correctie:

            zo ipv school….

              /  
          2. Joren

            Ohja, het argument ‘hier is alles troep, buiten NL is alles beter.’ Sorry, maar dat is echt complete onzin.

              /  
  7. manuela

    Wat een herrie

      /   Reply  / 
  8. Kars

    Als ik even niet keek kon ik zweren dat ik Rihanna hoorde;) In de populaire popmuziek is tegenwoordig niets meer uniek en blijkbaar vinden veel mensen dit alleen maar een pluspunt.. Ik vind het ook heel erg om te zien dat kinderen die net de Engelse taal beheersen gelijk al een microfoon in de hand gedrukt krijgen, alleen omdat ze een beroemde papa hebben.
    Ja, ik veracht dit soort bio-industrie.. Natuurlijk zijn er ook nog biologische producten, maar dit is voor veel boeren minder aantrekkelijk;)

      /   Reply  / 
    1. Joren

      Tja. Je hebt wel gelijk. Dit is eigenlijk exact hetzelfde als Michael Jackson, die nooit een man is geworden, omdat hij al op zijn 9e de industrie werd ingeduwd. En alles maar voor het geld.

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Wat een slechte vergelijking. Het verschil is dat de Jacksons erg arm waren en daarom heeft hun vader hun zo gecoacht om te gaat zingen en wereldsterren te worden ondanks hun eigen wil. Dat staat zover van Willow af en kun je totaal niet vergelijken Joren. Willow heeft er zelf voor gekozen neem ik aan en daarnaast kan ik me niet voorstellen dat zij verplicht is om dit te doen aangezien haar ouders me redelijke mensen lijken en geld zat hebben en dus niet zitten te dromen over dat extra cash dat zij binnenhaalt.

          /   Reply  / 
        1. Joren

          Ik kan me niet voorstellen dat iemand van 9 al kan overzien wat wereldfaam te maken heeft, haar ouders nemen haar toch niet altijd overal mee naar toe neem ik aan? Ik ben van mening dat ouders een kind op hun 9e moeten beschermen tegen dit soort praktijken. Laat ze eerst maar een beetje volwassen worden.

            /   Reply  / 
          1. MASIS

            Joren je weet andermans woorden weer prima te verdraaien zoals altijd. Ik heb niet gezegd dat alles hier in Nederland troep is en dat het in het buitenland beter is. Dat is wat jij ervan maakt. Ik heb gezegd dat nummers als van kabouter plop alleen maar hier echt scoren en een tropical danny bijv. In de VS gebeurd dit niet dus qua het weren van dit soort baggerplaten uit de hitlijsten is het wel beter in de VS ja maar dat heeft dan natuurlijk niet betrekking op alles.

            Daarnaast heeft Willow sinds dr 7e al in diverse films en programma’s gespeeld. Tegenwoordig gebeurd dat allemaal op jonge leeftijd. Ik vind het ook raar maar het hoort blijkbaar bij deze tijd en ik kan me niet voorstellen dat haar ouders haar dwingen en als je een beetje logisch nadenkt weet jij ook wel beter. De familie Smith heeft geld zat.

              /  
          2. Joren

            Ach ja, jij weet best dat dat een beetje overdreven was, maar ik vind dat er net zoveel troep uit de VS komt als uit NL (ik noem een Soulja Boy).

            Het ziekste is nog wel de showbiz die weer bovenop zo’n kind springt en het weer helemaal kapot maakt. Dat was het punt dat ik probeerde te maken.

              /  
    2. MASIS

      Rihanna? Mwa nee hoor. Eerder Ciara. Qua sound qua doen en alles lijkt ze daar erg op.

        /   Reply  / 
  9. Jeroen_ca

    Gedwongen is het vast niet, maar ik vind het toch wel onverantwoordelijk om zo’n jong meisje de muziekbussiness in te laten gaan. We hebben inmiddels genoeg voorbeelden van sterren die heel jong zijn begonnen en dat achteraf helemaal niet aan konden. Laat dat kind gewoon kind zijn tot ze iig 16 is.

      /   Reply  / 
  10. Syllabel

    Brandy was ook in haar tiener jaren toen ze begon met zingen. Ik vind het best een goed nummer, maar alleen jammer dat ze inderdaad niet een paar jaar konden wachten, want denk inderdaad dat ze iets te jong is om te beginnen. Maar pfff, vergeleken met Justin Bieber, 100x beter!!!!

      /   Reply  / 
  11. MASIS

    Dat jij dat vindt is prima maar ga dan niet doen alsof ik dat zeg en dan doen alsof ik onzin loop te vertellen. En verder ben je erg tegenstrijdig bezig (ook zoals altijd). Je zeurt over de ouders maar vervolgens zeg je dat je punt is dat de media gewoon kut is. omg….

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      @ Joren dus.

        /   Reply  / 
      1. Kars

        Ik verbaas me erover hoe jij bijna agressief je standpunt probeert te verdedigen altijd. Nuja ieder zijn ding.. maar ik ben het er eerlijk gezegd wel eens over het feit dat je zo’n kind kapot maakt door haar op die leeftijd(op haar 7e dus al??) al zo te confronteren met de showbiz. Met Michael Jackson gaf je eigenlijk wel een mooi voorbeeld betreffende een ‘verpest kind’;)
        Iemands kindertijd afpakken is ernstig pedagogisch onverantwoord als je het mij vraagt..

          /   Reply  / 
        1. MASIS

          Ja maar nogmaals je kunt MJ en Willow niet met elkaar vergelijken. MJ werd verplicht om het te doen aangezien ze helemaal niks hadden. Hij werd zelfs geslagen! Willow heeft er zelf voor gekozen en dat kan ik me goed voorstellen en daarnaast zijn haar ouders stinkend rijk dus om het geld zal het niet te doen zijn.

          Veel kids van sterren willen en worden beroemd. Kijk niet erbaasd op als je over 5 jaar de kinderen van Britney ziet zingen. Enorm verschil zit er tussen Willow en MJ. Raar dat sommige mensen dat maar niet willen begrijpen en inderdaad zoals Roos zegt. Veel tienersterren zijn goed terechtkomen dus waar praten we eigenlijk over?

            /   Reply  / 
          1. Machteld

            Als Britneys kinderen gaan zingen, dan komt dat niet door Britney zelf. Zij wil absoluut niet dat haar kinderen haar pad volgen en groot gelijk heeft ze. Het is niet bepaald een pretje.

              /  
  12. Roos!

    Britney en Lindsay zijn het spoor bijster geraakt voor de rest valt het allemaal wel mee. Hoeveel sterren zijn er wel niet onder de 16 jaar begonnen? Tientallen. Willow kent de paparazzi al met 2 beroemde ouders, ze weet niet beter.

      /   Reply  / 
  13. flipflop

    Ik vind het ook niet goed dat een kind de entertainment-business in gaat maar het scheelt wel dat haar ouders daar al veel ervaring mee hebben. En ik denk dat in dat opzicht ze haar goed kunnen beschermen en begeleiden, even er vanuit gaan dat ze dat ook doen. Dus ergens wel pedagogisch verantwoord.
    Als je daar als ouders geen ervaring mee hebt, bijvoorbeeld bij de Jacksons, dan kan het idd uit de hand lopen omdat je als ouder ook die wereld niet overziet en wat het doet met je leven.

      /   Reply  / 
  14. Rik

    Je weet niet wat het gaat doen met haar. Het is onvoorspelbaar. Bij sommige mensen die jong begonnen is het heel goed afgelopen, maar met bijvoorbeeld Britney is het een tijd lang goed mis gegaan, en die begon pas toen ze een heel stuk ouder was dan Willow. Het is gewoon onvoorspelbaar, maar feit blijft dat ze dankzij deze “carrière” te hard moet werken voor d’r leeftijd, en dat vindt ik onverantwoordelijk van meneer en mevrouw Smith.

      /   Reply  / 
  15. MASIS

    @ Machteld:

    Het komt toch ook niet door Will & Jada dat Willow is gaan zingen? Ik neem aan dat ze haar niet dwingen om dit te doen maar dat ze dit zelf heeft gekozen. Ik denk dat als je goede begeleiding hebt en een goed team hebt die achter je staan alles goed zal gaan. Kun je kind zijn en artiest tegelijk.

      /   Reply  / 
    1. Jeroen_ca

      Ja zelf gekozen, maar zou je even je leven zelf mogen vormgeven op je 9e, dat is de vraag. Weet niet of dat zo slim is. En mocht ze gaan touren en promoten e.d. dan is je vrijheid als kind snel weg hoor.

        /   Reply  / 
    2. Debby

      Nee Masis daar gaat het ook niet om. Jij noemde als voorbeeld Britney’s kinderen, en Machteld antwoordde dat Britney dat ook niet zou willen. In het geval van Willow komt het zeer waarschijnlijk van haarzelf, maar feit blijft alsnog of het wel zo verstandig is om als ouders zo op die manier achter je kind te staan. Ik bedoel, de muziek industrie is een grote wereld met de leuke kanten en mindere kanten. Fame kan je maken maar ook breken. Ben je als ouders in staat om je kind daaraan bloot te stellen? Je kind kan goed aankomen en dan moet je denken aan alle verantwoordelijkheden die erbij komen kijken en is dat wel zo verstandig? Je ruineert je kind, want het moet veel te vroeg volwassen worden. Je kind kan ook slecht aankomen en ben je dan ook bereid om alle klappen op te vangen? Nu zal het waarschijnlijk wel wat gaan worden aangezien mammie en pappie bekend zijn en wie wil er nou tegen de Smith familie ingaan? Heb je nu eenmaal bekendheid dan heb je een soort macht die ik niet altijd rechtvaardig vind. En het is helemaal cruciaal als het om je kind gaat. Tegenwoordig worden kinderen veel te vlug volwassen en worden blootgesteld aan allerlei situaties waarin alleen tieners of volwassenen mee te maken hebben. Eind van de dag zijn de ouders het laatste hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je kind lekker kind kan blijven. En in mijn perspectief vind ik dat er veel ouders zijn die falen en toegeven. Willow is 10 jaar en ik blijf erbij dat het gewoon absurd is om van een 10-jarige een 16-jarige te maken. Was misschien wel verstandiger geweest als ze haar hebben laten wachten tot ze op z’n minst 16 was. Maar dan heb je tenminste niet haar kinderlijkheid gestolen en gewoon beschermd zoals het zou moeten zijn.

        /   Reply  / 
  16. Harrum

    Steeds meer dood hier op het blog… Dagen geen updates of nieuwe video’s pfff…

      /   Reply  / 
  17. Debby

    On a different note: ik zoek een nummer die ik toevallig eens op TMF zag passeren. Heb de naam van de artieste niet meegekregen en de melodie is ook mijn hoofd weer uit. Het enige wat ik me nog herrinner was dat de videoclip buiten was gedraaid, met een stelletje of meer en de zangeres had aan één kant roze haren. Zal wel over liefde gaan of wat dan ook. Wou hem nog eens beluisteren maar kan dus niks als ik geen naam heb. De clip is trouwens gewoon van nu. Iemand die een idee heeft wie ik bedoel? MASIS, jij misschien? Jij weet wel het een en ander van muziek en de artiesten. Alvast bedankt voor diegene met het magische antwoord ;D

      /   Reply  / 
    1. Debby

      Jaaa dat is ‘m! Many thanks!

        /   Reply  / 
  18. jeffrey

    Ik heb het een beetje gehad met deze site, helemaal geen nieuwe posts meer. Als er wel word gepost dan maar 3 singles. Jullie kunnen er beter helemaal mee stoppen want zo komt natuurlijk niemand meer op deze site.

      /   Reply  / 
  19. MASIS

    Waarom blijf je uberhaupt links posten Lisa? Deze site is dood. Er wordt toch niks meer bijgewerkt en als dat al gebeurt dan zijn het 3 clips per 2 weken ofzo.

      /   Reply  / 
    1. Madiek

      heeft iemand anders misschien een soort gelijke videoclips site?

        /   Reply  / 
      1. Debby

        Zou wel leuk zijn als iemand ermee zou beginnen (: Het is allemaal een beetje inactief op het moment… MASIS, begin jij een blogsite haha :P

          /   Reply  / 
      2. MrC

        Als je ook nog recensies moet schrijven of verhaal over de clip dan kost dat vrij wat tijd. als je aleen een simpele clip wil hebben dan kan iedereen het nog wel doen. En lijkt het mij ook niet veel moeite om het zelf op te zetten

          /   Reply  / 
        1. Debby

          Doel je met het laatste op mij? Omdat ik erover begon? Ik kom al jaren op deze blogsite en aangezien nu iedereen zegt dat het “dood” is, zei ik in een spontaan iets als IEMAND (je weet wel, random, dus niet persé een bezoeker van hier) zoiets zou opzetten. Zou het graag zelf willen doen, maar zou niet weten waar ik moet beginnen.

            /   Reply  / 
          1. Lina

            Ik zou wel zo’n site willen beginnen..maarja dan meot je een domeinnaam gaan kopen. :) En die kan ik neit betalen…xD

              /  
    2. Lina

      Mischien dat ik zo’n site begin, op blogspot ofzo…:)

        /   Reply  / 
      1. KraKra

        Je kunt een Youtube account aanmaken en daar je favorite video vermelden of plaatsen, het is gratis en je kunt zelf comuniseren met anderen.

          /   Reply  / 
        1. Jeroen_ca

          Je mag geen videoclips op youtube uploaden, zit copyright op. Het gebeurt wel vaak, maar als je pech hebt (met name nieuwe clips met hoge views) wordt je video of account geblokkeerd.

            /   Reply  / 
      2. KraKra

        En met een leuke naam zoals VideoSpotting / LinaVideoSpotting o i d krijg je zo duizenden bezoekers.

          /   Reply  / 
        1. Lina

          Hihih, jaa ik was ook al aan zo’n coole naam aan het denken! :) Dankje wel!

            /   Reply  / 
          1. KraKra

            En je kunt rustig een Youtube accound aanmaken, waar je video’s op kunt vermelden als ‘aanbevolen video’s’ (net als op dit blog) of zelf opplaatsen en beheren; kijk maar eens bij Sarah Connir 3.5 miljoen hits op 1 nummer en Connie Talbot bij elkaar meer dan een half miljard youtube hits.
            Succes LinaVideoSpotting

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>