Nieuwe video: Marina and the diamonds – Power And Control

Marina and the diamonds laat er geen misverstand over bestaan: I’m gonna make you fall, zingt ze herhaaldelijk op haar nieuwe single Power & control. Maar het is allemaal niet zo gemeen bedoeld als het klinkt, hoor. Manipulatie hoort nu eenmaal bij een relatie, meent de Britse zangeres. Love will always be a game. En in de videoclip onderstreept ze dat nog maar eens.

De video
Het is een clip over aantrekken en afstoten, over de machtsverhouding tussen man en vrouw. Door de blauwe filter krijgt de clip een hypnotiserende kille sfeer. In een vrijwel lege kamer spelen Marina en haar partner machtsspelletjes: wie heeft nou eigenlijk de touwtjes in handen? Het ene moment willen ze elkaar vasthouden, het volgende moment zijn ze zichtbaar geïrriteerd. Je blijft echter wachten op die ene echte uitspatting. Tot één van beide de kamer uitrent of de jaloezieën naar beneden trekt. Maar zelfs als Marina een emmer water over haar lover gooit, gebeurt dat met controle. En het is juist die ingetogenheid, de koelte, die deze video interessant maakt.
Oordeel: ✩✩✩

De sound
Mooie single van Marina and the diamonds, vooral door de ijzige tweede stem in het refrein. Het nummer heeft iets heel stijlvols. Als Marina na drieeneenhalve minuut eindigt met You can’t make peace without a war, blijft dit nog even nagalmen in je hoofd. Na ook die andere leuke single Primadonna ben ik toch wel benieuwd geworden naar het album Electra heart.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Marina and the diamonds – Power And Control

  1. Pingback: Videoclips Rihanna, Coldplay en Kylie verslagen | Videoclips

  2. SHIZZLE

    Super!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: Marina And The Diamonds - State Of Dreaming | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>