Nieuwe video: Lana Del Rey – National Anthem

Lana del Rey is pas 25 jaar, maar wordt volgens eigen zeggen ‘geleefd’. Na haar doorbraak met het dromerige videogames wordt de zangeres gekweld door onder andere drugsgebruik, felle kritiek en oververmoeidheid. Niet zelden zegt ze een optreden op het laatste moment af. In de videoclip voor National Anthem, haar nieuwe single, kruipt Lana in de rol van andere vrouwen die werden gekweld door hun eigen roem.

Voor deze clip wordt gebruik gemaakt van het hippe merk Instagram (je weet wel, die fotodienst voor sociale netwerken, waar iedereen er toch altijd nét wat beter uitziet dan in de werkelijkheid). Door de effectjes van het programma krijgt de clip een nostalgische sfeer. En dat komt goed uit, want Lana kruipt in de rol van first lady Jacqueline Kennedy. Door middel van zelfgemaakte opnames krijgen we zogenaamd een kijkje in het leven van deze presidentsvrouw. Een rol die Lana overigens overtuigend weet neer te zetten, ook al beweegt ze haar gezicht door de plastische ingrepen niet altijd even makkelijk. Volgens regisseur Anthony Mandler komt het idee voor de clip van Lana zelf, wat natuurlijk ook enkele pluspunten oplevert.

De sound
Die vorige single van Lana, Born to die, kan eigenlijk niet overtroffen worden. Alles klopte daarin; de sombere teksten, de opgezette strijkers en die lage gekwelde stem van Lana. National Anthem is op al deze vlakken minder, waardoor het nummer vrij eentonig blijft. Het sfeertje is weer behoorlijk deprimerend, zoals we van Lana gewend zijn, maar het wordt nergens spannend.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Lana Del Rey – National Anthem

  1. Marcus Lucas

    Cool, dat instagram-effect. Ik stelde dat effect een maand of twee geleden op NLpop voor, als low budget clip voor een track van het album van Rochelle. Als ze nou naar mij geluisterd hadden! haha.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Lana Del Rey - Burning Desire | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>