Nieuwe video: Rihanna – Diamonds

Een lied over hoop, dat is Diamonds. Rihanna en regisseur Anthony Mandler hebben daarom besloten vooral een heel sferische clip te maken. Het is absoluut anders dan dat we tot nu toe hebben gezien van de zangeres; waar Rihanna nog wel eens expliciet en provocerend uit de hoek kan komen, houdt ze zich in deze video uitermate gedeisd.

Ze stelt zich als het ware in dienst van de beelden, in plaats van andersom. Ok, ze rookt een joint gevuld met diamanten, maar ik mag hopen dat dat niemand schokt. Voor de rest zijn het vuren, oceanen, galopperende paarden en verstrengelde handen die het beeld vullen. Rihanna blijft zichzelf ontwikkelen en wil duidelijk niet in herhaling vallen. En als je naar de tekst luistert, begrijp je waarom deze artistieke keuze is gemaakt: Find light in the beautiful sea | I choose to be happy |You and I, we’re like diamonds in the sky.

De muziek
Het is geen knaller als We found love, de leadsingle van haar vorige album, maar het is gelukkig ook geen oersaaie ballade à la California King bed. Het zit er inderdaad een beetje tussenin. En wat experimenteren kan natuurlijk geen kwaad als je al toe bent aan je zevende album. Rihanna doet wel iets vreemds met haar stem in de refreinen, waarvan ik niet zeker weet of ik het wel zo mooi vind. Enfin, sprankelende opmaat naar een nieuwe plaat, waar ze hopelijk ook weer wat grenzen opzoekt.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Rihanna – Diamonds

 1. Reizen

  Ben nu al benieuwd naar haar nieuwe nummers.

    /   Reply  / 
 2. sanne

  Ligt het aan mij of zie ik alleen maar tekst in de video? geen diamant rokende rihanna?

    /   Reply  / 
  1. Arvid van Boekel Auteur

   Lag niet aan jou! Had per ongeluk de lyric video geplaatst, nu is de échte videoclip te bekijken! ;)

     /   Reply  / 
   1. sanne

    Jaaa ik zie het, gelukkig! Zat al als een zotje die andere video te bekijken afvragend waar die gave diamant joint verstopt zat.

      /   Reply  / 
 3. SHIZZLE

  Zozo Rihanna zingt een keer niet over seks!! :O

    /   Reply  / 
 4. Madiek

  Ow god,,, ik hoop dat die dingen om haar vingers niet weer nieuwe tattoages zijn.. Alsof iemand over haar hand is gereden…

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Nieuwe video: Rihanna / Mikky Ekko - Stay | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>