Nieuwe video: Birdy – Light Me Up

lightmeup

Waarom kijken? Samen met een jongen – haar grote liefde, blijkt uit de songtekst – vlucht Birdy voor de alledaagsheid van de stad waarin ze woont. Een thema dat je misschien eerder zou verwachten bij Avril Lavigne of een andere rebelse popster, maar Birdy blijft keurig tussen de lijntjes en daarmee trouw aan haar imago. Met de jongen eindigt ze namelijk op een kleurrijke bazaar, waar ze samen lol trappen. Knuffels, ballonnen en stapels fruit worden flink overhoop gehaald. Maar aangezien er niemand tegenin gaat, klinkt dat heel wat ondeugender dan het daadwerkelijk is.
En de muziek? Opnieuw een liefdesliedjes, alleen niet zo klein en intiem als we van Birdy gewend zijn. Sterker nog, zo uptempo als Light Me Up heb ik de zangeres nog nooit gehoord. En aangezien ik altijd pleit voor variatie in de discografie van artiesten, vind ik dat de poging haar sowieso al siert. Het nummer begint en eindigt haast akoestisch, de rest is voorzien van een flinke lading bombast. Het refrein is voorzien van een positieve gloed, waarbij de kerstgedachte zelfs al door mijn hoofd flitst. En dat mag best, nu de dagen weer korter en donkerder zijn. Opnieuw een bijzonder prettig liedje van Birdy.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>