Nieuwe video: Lea Michele – Cannonball

cannonball

Waarom kijken? Als er iemand een zwaar 2013 heeft gehad, dan is het wel Lea Michele. We hebben allemaal kunnen volgen hoe zij haar vriend (en bijna-echtgenoot) Cory Monteith verloor aan een dodelijke combinatie van heroïne en alcohol. Ze blijft echter niet te lang treuren en stort zich nu volledig op haar carrière als solozangeres, met Cannonball als eerste wapenfeit.

De bijbehorende videoclip is, ondanks deze achterliggende gedachte, erg zwakjes. Lea Michele staat/hangt/ligt in verschillende decors – een verlaten pand, een spiegelwand, een met lichtjes volgehangen studio – maar verder gebeurt er opmerkelijk genoeg helemaal niets. Ja, de belichting is wel mooi. Maar je begrijpt, als we het over de belichting moeten gaan hebben, heb je als regisseur toch een paar steekjes laten vallen.

En de muziek? Sterk debuut! De tekst is weliswaar niet door Lea zelf geschreven, maar wel door de bekwaamde Sia Furler, die het voor elkaar krijgt andermans nummers persoonlijk te laten klinken. Dat gebeurt ook hier; de tekst lijkt een rechtstreekse verwijzing naar de moeilijke tijd die Lea vorig jaar doormaakte en de productie doet me denken aan Bleeding Love van Leona Lewis. Wel jammer dat het refrein telkens precies hetzelfde klinkt; ik had gehoopt (en verwacht) dat ze bij de laatste keer nog iets extra’s zou toevoegen, maar ze zingt hem nog een keer op exact dezelfde wijze.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Lea Michele – Cannonball

  1. Mike

    Knap is ze niet hoor.

      /   Reply  / 
  2. Annemiek

    Nauw Mike 10-1-2014 knap of juist niet, een ding is zeker als je een knappe man of vrouw heb moet je altijd op je hoede zijn dat een ander hem of haar niet in pikt! Plus wat de ene knap vind ,vind de ander niet, dus smaken verschillen gelukkig! Tocht zijn de meest mensen met een buikje of wat voor mankementen dan ook de mooiste mensen gewoon om dat ze zijn wie ze zijn. Als je je goed voelt van binnen straal je dat uit naar buiten, dat zijn de mooiste mensen!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>