Nieuwe video: Foxes – Holding Onto Heaven

holdingontoheaven

2013 was een goed jaar voor Foxes: samen met Zedd scoorde ze een wereldhit en ook haar eigen werk werd opgepikt. Dit jaar zal ze haar debuutalbum Glorious uit brengen, in mei welteverstaan. Hierop staan de singles Youth, Let Go For Tonight en het nieuwe nummer Holding Onto Heaven. Daarvan is nu ook de videoclip te bekijken.

Waarom kijken? Iedereen heeft in principe een introverte en een extraverte kant, maar bij Foxes is het verschil wel erg groot. We zien haar tweemaal op hetzelfde feest met dezelfde mensen en in hetzelfde retro-jurkje. Maar waar ze enerzijds stilletjes in een hoekje staat, danst ze in het parallelle universum de benen onder haar lijf vandaan. Plots flirt ze met de man die ze even daarvoor straal negeert. Deze andere versie van zichzelf ontmoet ze af en toe via het plafond. Een simpel trucje dat de tweestrijd in haar hoofd goed weergeeft. En ik denk dat dit voor iedereen een vrij herkenbaar gegeven is; hoeveel je van jezelf laat zien ligt maar net aan hoe goed je in je vel zit. Leuke clip, ik snap alleen niet waarom Foxes eruit ziet alsof ze met haar gezicht in een make up-doos is gevallen. Dat kan wel wat minder; word er bijna bang van!

En de muziek? Ook al kennen we Foxes’ stem maar al te goed wegens haar bijdrage op de hitsingle Clarity van Zedd, de stijl van de zangeres zelf kennen we eigenlijk nog niet echt. Holding Onto Heaven is niet zo bombastisch als bovengenoemde samenwerking en heeft ook niet de kracht van Youth, maar heeft wel weer een sterke productie. Via de nodige synths bouwt het nummer naar een refrein vol koortjes, waar Foxes nog maar eens laat horen wat een krachtige stem ze heeft. Toch haalt ze met dit nummer niet het onderste uit de kan, voor mijn gevoel. Het lijkt bovendien te veel op allerhande al bestaande nummers om echt te overtuigen.

Lees ook: Foxes – Let Go For Tonight

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>