Nieuwe video: Lily Allen – URL Badman

urlbadman

Lily Allen is weer terug aan het front met haar nieuwe album Sheezus, waarmee ze zich terug wist te werken naar de toppositie in de Britse chart. In de rest van de wereld doet het album het iets minder goed tot dusver, dus wat extra promo kan nooit kwaad. Ook voor URL Badman is er daarom een videoclip geschoten.

Waarom kijken? Het is algemeen bekend dat Lily nooit een blad voor haar mond neemt, en dat gegeven lijkt met de komst van sociale media alleen maar groter geworden. Met URL Badman rekent ze af met de zogenaamde ‘internet trolls’, mensen die anderen online bekritiseren. Veelal mensen die zelf een miserabel leventje hebben, maar in de anonieme omgeving van het wereldwijde web de smerigste verwensingen naar iemands hoofd durven te slingeren. We zien een aantal van deze trollen zitten achter hun pc, waarna Lily ze digitaal uitrekt tot er niets van over blijft. Een fijn statement, verpakt in een kleurrijke en humorvolle videoclip.

En de muziek? Niet Lily’s beste nummer. URL Badman klinkt als een song die heel goed had kunnen zijn als ze er iets langer aan gewerkt had. De opbouw naar het refrein is fijn, maar het daadwerkelijke refrein vervolgens niet sterk genoeg. Het nummer transformeert vervolgens geen moment meer, waardoor het behoorlijk eentonig klinkt. Een albumvullertje dat zeker niet single-waardig is.

Lees ook: Lily Allen – Sheezus

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Lily Allen – URL Badman

  1. Annemiek

    Soms word je echt dwars gezeten! Op de sportscholen ,werk, schoonheidspec. enz., Dansverenigingen, winkels.. Wat heb deze wereld?! Het is net of ze HET GOEDE je het niet gunnen!!Dus moet ik mijn eigen kleine wereldje maken, waar je nog op kun bouwen en Vertrouwen, en die is zo zeer klein..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>