Nieuwe video: The Killers – Read My Mind


The Killers doen rare dingen in Japan. Alsof ze zich de kritiek hebben aangetrokken dat hun laatste album een beetje te serieus en bombastisch zou zijn, lijken Brandon Flowers en co. vastbesloten om zich nu van hun speelse en lichtvoetige kant te laten zien.

Nee wacht, dat zeg ik verkeerd.


Wat ik eigenlijk bedoel is dat het er op lijkt of regisseur Diane Martel vastbesloten was om The Killers van hun speelse en lichtvoetige kant te laten zien. Een kans voor de fans om hun idolen wat beter te leren kennen in een spontane en intieme videoclip. Leuk idee en mooi uitgevoerd, maar blijkbaar hebben The Killers zelf die boodschap niet helemaal begrepen.

Of ze nu dansen met een kleuterklas, balonnen opblazen of allemaal een kimono aantrekken, het ziet er allemaal een beetje ongemakkelijk uit. De mannen hebben hun beste kleren aangetrokken en kijken ernstig voor zich uit. "Doe spontaan!" moet Diane Martel hebben geroepen, maar het resultaat ziet er verschrikkelijk geforceerd uit.

Pas als ze op vier mallotige fietsen door de stad mogen rijden lijken The Killers een beetje los te komen en zien we zowaar een paar voorzichtige glimlachjes. Onmiddellijk merk je dat de video dan al veel beter werkt. Erg jammer dat ze niet in alle scenes zo vrolijk zijn. Nog steeds een alleraardigste videoclip, maar het had zoveel feestelijker kunnen zijn.

En de muziek?

Met die kritiek op hun laatste album ben ik het trouwens niet eens. Ik vind het een erg mooie CD en dit is misschien wel mijn favoriete track. Wat een geweldige song! Erg mooi om te horen hoe het nummer langzaam wordt uitgebouwd van subtiel en ingetogen naar groots en euforisch. Read My Mind kan zich makkelijk meten met de beste nummers van het eerste album.

Zie ook:
- Nieuwe video: The Killers – A Great Big Sled
- Nieuwe video: The Killers – Bones
- Nieuwe video: The Killers – When You Were Young
- Nieuwe video: The Killers – Tranquilize
- Nieuwe video: The Killers – Don't Shoot Me Santa
- Nieuwe video: The Killers – Shadowplay

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: The Killers – Read My Mind

  1. xYvettex

    Het idee van de clip vind ik erg leuk, maar ik ben het met je eens dat het wat minder serieus mocht. Maar het nummer is mijn favoritiet van The Killers.

      /   Reply  / 
  2. Theo

    Ik ben het totaal niet eens met deze onzin! Deze clip is echt meesterlijk. Tuurlijk is het allemaal geforceerd. Maar dat ongemakkelijke van Brian is gewoon wat hem zo charmant maakt. Wie zou zich daar in Japan wel op zijn gemak voelen. Dat kan gewoon weg niet. Misschien is de clip wel een hoop opgeraapte beelden in elkaar gesmeten. Maar de Muziek Maakt alles goed.

    kijk naar dat ape pakje! Ik denk dat je niets aan die gastn kan wijten. Ik vond het wel grappig om ze zo uit hun element te zien. Denk dat de clip zo goed maakt.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: The Killers – Don’t Shoot Me Santa | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>