Nieuwe video: Common/Pharrell – Universal Mind Control


Voor de opnames van zijn nieuwste videoclip bracht Common een mechanische Pharrell-robot mee naar de set. Je herkent hem, natuurlijk, aan zijn stem. Maar ik zou zweren dat ik na een paar minuten ook Pharrell's gezicht begon terug te zien in die mechanische kop. Op plaatjes zie je het niet, je moet hem in beweging meemaken. Dankzij de modernste motion capture-technieken beweegt de robot precies zoals Pharrell en dat is erg indrukwekkend, om het nog voorzichtig uit te drukken.

De rest van de video? Niet zo indrukwekkend. Een hoop generieke computeranimaties waarin door tunnels wordt gevlogen en kriebelige lijntjes die er waarschijnlijk uit moeten zien als een soort driedimensionale bouwtekeningen (wat ze uiteindelijk niet echt doen). Ik moet zeggen dat deze videoclip zonder de Pharrell-robot hooguit **1/2 had gekregen.

Gelukkig heeft de videoclip wél een robot, zodat we ons over dat theoretische vraagstuk geen zorgen hoeven maken, maar dat zette me toch aan het denken. Waarom stoppen bij één robot? Waarom ziet Common er nog steeds uit als zichzelf? Hij wordt nu totaal van het scherm gespeeld… DOOR EEN ROBOT! Dus hier is wat ik denk: als deze videoclip was gemaakt met niet één maar twee robots, dan had ik er misschien zelfs ****1/2 aan durven geven.

En de muziek?

Zoals ik bij de preview ook al opmerkte: deze single heeft een opvallend hoog en electronisch Dance-gehalte. Persoonlijk vond ik het warme soulvolle geluid dat Kanye West een paar jaar geleden voor hem bedacht (Be!) beter bij Common passen, maar slecht klinkt U.M.C. absoluut niet. Lekker rauwe electronische beats en Pharrell's robotstem tijdens de refreinen, ik heb er met plezier naar geluisterd.

Zie ook:
- Nieuwe video: Common/Pharell – Announcement
- Nieuwe video: Common – I Want You
- Nieuwe video: Common/Lily Allen – Drivin Me Wild

Met dank aan kevi-b voor de tip (precies 44 minuten eerder dan dezelfde tip van AAPJE)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Common/Pharrell – Universal Mind Control

  1. Rionsic

    Ik wil ff melden dat deze video het niet meetr doet, miss kun je een werkende plaatsen?

      /   Reply  / 
  2. erik

    Bedankt voor de waarschuwing! Nu doet hij het weer.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: David Guetta/Estelle – One Love | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>