Nieuwe video: Kanye West – Love Lockdown


Eerste reactie als de Love Lockdown video is afgelopen: dat wil ik nog een keer zien! Alle kritiek die je erop kunt verzinnen is terecht (het slaat nergens op, de muziek klinkt waardeloos, etc), maar toch is die videoclip echt wel iets speciaals. Kom kijken naar Kanye West in zijn hagelwitte appartement waar een Afrikaase stam in het behangpapier woont.

Ja, we beseffen ons zelf ook dat we dit iedere keer zeggen als Kanye West voorbij komt op deze site, maar het klopt gewoon nog steeds en het verdient het om vaak herhaald te worden: Kanye's videoclips zijn als het heldere licht aan het einde van de lange donkere hiphop-videos-anno-2008-tunnel. In een tijd waarin vrijwel alles gebeurt binnen hetzelfde benauwende stramien is het zo verfrissend om iemand te zien die zich niets aantrekt van de regels.

Die Afrikaanse stam is eigenlijk gewoon gekoppeld aan het tribal ritme tijdens de refreinen van Love Lockdown, het is vooral de manier waarop ze in beeld komen dat de clip zo speciaal maakt. Ze komen zo massaal, zo in slowmotion, en het contrast tussen die gitzwarte mensen en die witte achtergrond is zo mooi. De refreinen stralen nu een oerkracht uit die ze zonder de videoclip nooit voor elkaar hadden gekregen. Oh, en de speer die op 1:09 over de zwarte balk heen steekt is misschien wel ons favoriete videoclip-moment van 2008!

En de muziek?

Waarom Kanye, waarom? Komt het door ons? Maar we meenden het niet! We maakten maar een grapje toen we schreven dat je niet kon zingen en rappen! Nee echt, we houden van jouw zoetgevooisde stemgeluid! Alsjeblieft Kanye, alsjeblieft! Wees nu als enige rapper verstandig en doe gewoon niet mee aan die gekte. Laat de rest zich maar belachelijk maken. Jij staat daarboven. Toch? Kom op Kanye, vervorm je stem alsjeblieft niet!

Buiten dat eigenlijk helemaal geen slechte track. Het klinkt fris en eigenwijs, maar dan hebben we het uiteraard alleen over de muziek. Had een viersterrenlied kunnen zijn zonder die vocoder.

Zie ook:
- Nieuwe video: Kanye West – Champion
- Nieuwe video: Kanye West – Flashing Lights
- Nieuwe video: Kanye West – Flashing Lights (versie 2)
- Nieuwe video: Kanye West – Flashing Lights (versie 3)
- Nieuwe video: Kanye West – Good Morning
- Nieuwe video: Kanye West/T-Pain – The Good Life
- Nieuwe video: Kanye West – Stronger
- Nieuwe video: Fonzworth B/Kanye West/Andre 3000 – Everybody
- Nieuwe video: Estelle/Kanye West – American Boy

Onze dank gaat uit MusicNote voor de tip.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Kanye West – Love Lockdown

  1. sofie

    Live is hij idd beter, zo zonder vervormer. Had hem al gehoord bij de MTV music awards

      /   Reply  / 
  2. sofie

    Gavin Degraw – Cheated on Me
    Radiohead – Reckoner
    Kid Rock – Roll On

      /   Reply  / 
  3. AAPJE

    Als ik het goed heb wordt zn nieuwe album veel vocoder :) Nja ik stoor me er niet zo veel aan als jullie :P

      /   Reply  / 
  4. renate

    ik kan m niet goed downloaden op lime wire ;$ telkens andere versie dan de video

      /   Reply  / 
  5. renate

    oh nu heb ik m wel goed :D veett mooi liedjee

      /   Reply  / 
  6. Pita

    Was Cher niet een van de eerste die de stem-vervormer echt populair maakte? Haha, het is behoorlijk cheesy en niet bepaald een verbeteraar.

      /   Reply  / 
  7. Gunther

    Ik vind Love Lockdown schitterend. Ik ben zelf nooit echt fan geweest van kanye (behalve de single met Chris Martin) en als hij dus op TMF te zien was of op de radio te horen zapte ik ook meteen weg. Dus vind het behoorlijk grappig te moeten merken dat deze single bij de fans van kanye niet echt gesmaakt word. Voor mij is dit de single (samen met beyoncé’s If I were a Boy) van het moment. En ik hoop dat hij deze ingeslagen weg rustig verderzet en wie weet kan ik hem dan ook in mijn lijstje opnemen van must have artists.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>