Nieuwe video: Ludacris – Undisputed


Ludacris heeft zichzelf in deze track helemaal opgefokt om onoverwinnelijk te klinken. Iedereen krijgt er genadeloos van langs en uiteindelijk roept hij zichzelf uit tot de grote winnaar, de beste rapper allertijden: they can't fuck with me man, I'm the best of the best! Het is trots, het is agressief, het is arrogant… en je kunt je geen toepasselijkere clip voorstellen dan deze boksvideo.

Want zo klinkt Undisputed precies, als de stoere soundtrack van een boksfilm. Het soort nummer dat je zou horen tijdens 'de montage'. Het moment in de film waarop de maandenlange training van de hoofdrolspeler wordt samengevat in twee minuten. Je ziet met je ogen hoe zwaar hij het heeft, maar je hoort met je oren aan de muziek, aan dat trompetgeschal, dat hij in zichzelf gelooft. Hij wéét dat hij gaat winnen.

Die combinatie werkt. Beeld en geluid vullen elkaar zeldzaam goed aan en voor je het weet zit je er als kijker middenin. Als vanzelf ga je in Ludacris en zijn ego-boodschap geloven. Voor vier korte minuten (het saaie intro tellen we niet mee) is hij inderdaad de beste rapper op aarde.

En de muziek?

Het onderwerp is natuurlijk stomvervelend (al die rappers die zichzelf de beste vinden, kunnen ze dat niet gewoon in hun dagboek schrijven? Ik hoef het echt niet meer te horen), maar de muziek – wat een prachtige vondst zijn die versnelde trompetten – klinkt geweldig en Ludacris heeft toevallig ook nog steeds dat mooie warme stemgeluid. Al met al geen slechte track, maar hij mag de volgende keer wel weer iets dieper graven.

Zie ook:
- Nieuwe video: Ludacris – What Them Girls Like
- Nieuwe video: Lloyd/Ludacris – How We Do It (Around My Way)
- Nieuwe video: Chingy/Ludacris/Bobby Valentino – Gimme Dat
- Nieuwe video: Ludacris – Money Maker
- Nieuwe video: Ludacris ft. Mary J. Blige – Runaway Love
- Nieuwe video: Fergie & Ludacris – Glamorous

Met dank aan Sanne voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Ludacris – Undisputed

  1. lizz

    de nieuwe videoclip van Britney gaat vanavond in amerika in premiere….DUS…morgen kunnen we het allemaal op het web wel zien denk ik..dus erik..hou het in de gaten…
    Britney Spears – Womanizer geregisseerd door Joseph Kahn (van Toxic, dus dat belooft veel)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Ludacris/T-Pain - One More Drink | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>