Nieuwe video: Nas / Amy Winehouse – Cherry Wine

Het zal één van de laatste volwaardige nummers zijn waarop Amy Winehouse te horen is. Een samenwerking met Nas, iemand voor wie ze veel respect had. Nog één keer schittert ze in een video – weliswaar als projectiebeelden op een muur, maar ze is er. Niet als een verslaafd hoopje mens, maar als een krachtig icoon.

De videoclip kent een loom lounge gevoel, dat perfect aansluit bij de sfeer van het nummer. Nas is bartender en één van zijn klanten is een mooie chique vrouw. Een vrouw die harten sneller doet kloppen. Een vrouw voor wie mannen hun trouwring eventjes verbergen. De rapper moet echter vanachter de bar aanzien hoe zij de ene na de andere zakenman om haar vingers windt. Terwijl hij zo hunkert naar gezelschap. En dan blijkt dat de vrouw ook in hem is geïnteresseerd, als ze tot ver na sluitingstijd blijft hangen.

De muziek
Och, wat blijft het toch eeuwig zonde dat deze vrouw er niet meer is. Haar soulvolle stem is er één uit duizenden, waardoor je meteen kunt wegzwijmelen op dit refrein. Ook Nas is in goede doen, waardoor het een ontzettend geslaagd duet is geworden. Samen zetten ze een jazzy rokerig sfeertje neer, waarbij je jezelf zonder moeite in een nachtclub waant. Uiteraard weer met een hartverscheurende tekst over een liefdesbreuk en de hunkering naar drank.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Nas / Amy Winehouse – Cherry Wine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>