Nieuwe video: Rihanna – Shut Up & Drive


Als een soort kruising tussen Pimp My Ride en 2 Fast 2 Furious (waar alle rollen zijn vervangen door vrouwen in nietsverhullende kleding) zal deze videoclip vast en zeker nog maandenlang rondspoken in de dromen van duizenden dertienjarige jongetjes. Alle monteurs dragen een bikini en Rihanna zelf dartelt rond in een opengewerkt topje. Het is eigenlijk vreselijk goedkoop maar eerlijk is eerlijk, wel erg goed gemaakt.

Verder niks bijzonders, maar deze video is zichtbaar geproduceerd met een erg ruim budget. Met zulke decors, zoveel dure auto’s en al dat talent achter de camera’s zou elke videoclip er geweldig uitzien. Wat je ook vindt van het foute concept concept, de uitvoering is vlekkeloos. Shots zoals diegene waarin vijf paar vrouwenbenen perfect synchroon op hoge hakken de ene voet voor de andere zetten zijn om van te smullen.

En de muziek?

Zelfs de grootste Rihanna-hater zal verbaasd opkijken als hij Shut Up & Drive voor het eerst hoort. Opvallend ruige gitaren lijken een clip aan te kondigen die je normaal gesproken eerder zou verwachten op alternative.blog. Respect voor Rihanna dat ze een nummer als Umbrella durft op te volgen met zoveel gitaargeweld. De fans zullen ongetwijfeld even moeten slikken maar ik vind het een leuk geluid. Spijtig genoeg valt het onderliggende liedje vervolgens wel een beetje tegen. Umbrella had een geweldig opwekkend refrein, je dag kon niet meer stuk als dat nummer ‘s middags voorbij kwam op de radio. Daarmee vergeleken is Shut Up & Drive een hoop geschreeuw en maar heel weinig wol. Het klinkt op het eerste gezicht leuk, maar het weet geen blijvende indruk te maken.

Zie ook:
- Nieuwe video: Rihanna – Umbrella
- Nieuwe video: Rihanna & Nicole – Winning Women

facebook share facebook share

62 Reacties // Reageer

62 thoughts on “Nieuwe video: Rihanna – Shut Up & Drive

  1. Bart

    Hmm, wel een tegenvaller na het overweldigende Umbrella (die na 1 keer luisteren al niet meer uit mn hoofd was te slaan)… het refrein is niet pakkend genoeg.

    Maargoed, ik ga er vanuit dat Rihanna met nog meer leuke nummers komt die de goede singles S.O.S, Unfaithfull en Umbrella opvolgen.. Shut up and drive is meer een tussendoortje

      /   Reply  / 
  2. cees

    is wel een leuk liedje lekker rock! iets anders dan umbrella. maar umbrella is toch wel het leukste liedje tot nu toe.!

      /   Reply  / 
  3. linda

    ze heeft last van een te groot voorhoofd :P

      /   Reply  / 
  4. anneloes

    kapsel vind ik niet echt mooi:S nummer gaat wel….

      /   Reply  / 
  5. anneloes

    kapsel vind ik niet echt mooi:S nummer gaat wel….

      /   Reply  / 
  6. Nathalie

    Ik vind het wel een mooi liedje. Shut Up & Drive is anders, maar daarom niet slechter. Het refrein blijft niet zo hard hangen, want bij Umbrella zong ik heel de dag “umbrella -ella -ella -ella … ééé ééé éé”

    Maar neemt niet weg dat dit liedje ook leuk is. Ik ben wel overtuigd.

      /   Reply  / 
  7. ricardo

    ik vind haar kapsel niet mooi en dit liedje vind ik niet zo heel leuk ik hou ook meer van wat ze eerst deed ( reggae , r&b en hip-hop ) nu is het een beetje rock-achtig

      /   Reply  / 
  8. jennifer

    ze heeft idd een HUGE voorhoofd

      /   Reply  / 
  9. angie bengie

    mbwa, over the top rihanna, over the top

      /   Reply  / 
  10. Rick

    Wat een gezeik over dat voorhoofd zeg!! Ik vind het een ontzettend knap meisje.. Bovendien; Tyra Banks is beroemd geworden met dat mega-voorhoofd van dr en bij haar is het veel erg dan bij Rihanna.
    Over het nummer; het is anders dan we van haar verwachten, maar ik vind het wel een erg lekker nummer! Deze pop-rockachtige kant van haar bevalt me ook wel!:) Het klinkt een beetje als Britney’s versie van I Love Rock n Roll en het melodietje blijft bij mij zeker wel hangen! Goed nummer.
    Al blijft Umbrella het beste nummer natuurlijk. En hierna kunnen we rekenen op Don’t Stop The Music, de videoclip hiervan is al geschoten en de release zal ook niet lang meer duren en ik garandeer dat dat een opnieuw een wereldhit gaat worden voor deze dame.

      /   Reply  / 
  11. jennifer

    nouja ik vind dat gewoon klaar mag ik best zeggen…

      /   Reply  / 
  12. Debby

    Idd Rick, iedere keer dat gezeur over haar kapsel en “groot” voorhoofd… Dat kapsel staat haar geweldig! Stukken beter dan dat lange haar. Kan niet anders zeggen. Haar voorhoofd valt ook wel mee hoor. Kan niet zo overdreven zeggen dat ze dat heeft, ik zie er niks bijzonders aan anders. Ze is een hartstikke mooie meid en dat telt. Het gaat nu haast meer over haar kapsel en voorhoofd, hallo het gaat hier om de clip en het liedje zelf.

    Ontopic: Hmm, wél even iets anders dan Umbrella, hing bij mij ook héél lang in mijn hoofd. Ik moet eerlijk gezegd even wennen aan dit nummer, maar denk dat het na een tijdje wel aan te horen is. Ze blijft gewoon een super zangeres!

      /   Reply  / 
  13. Jort

    Iedereen maar zeggen dat het liedje niet blijft hangen… Jongens dat is juist een vooruitgang! Nu eens niet een Rihanna nummer dat tot vervelens toe in je hoofd rondspint. En de brug is tamelijk geniaal..

      /   Reply  / 
  14. miranda

    ik vind haar ook een bloed mooie meid,met een mooi lichaam ,net als shakira en beyonce.
    en ze maakt mooie nummers.
    ach een groot voorhoofd ,valt wel mee hoor.

      /   Reply  / 
  15. ray

    man wat een commentaar ik vind dit liedje van haar nu een van de leukste leuker dan we ride en pon de replay en dat andere liedje bij de strand maar de leukste vnd ik nog SOS

      /   Reply  / 
  16. MOMO

    niet slecht
    beetje te stoer

      /   Reply  / 
  17. Joris

    Poeh, een wat harder gitaartje alleen is niet genoeg voor Alternative Blog. :-)

      /   Reply  / 
  18. Rick

    @Debby: Ik vind haar kapsel niet lelijk, maar ik vond haar lange lokken toch wel beter staan.. Vond haar vooral in SOS erg sexy!;)

    @Jort: Het klinkt iig weer eens anders idd.. En ik vind het erg lekker, deze sound!!:)

    @Inge: Vind dat Reba Because Of You geen eer aandoet.. Hoor liever Kelly alleen.. Het nummer is ook veel te persoonlijk om samen te zingen, daardoor vervalt heel de emotie en betekenis van de song.

      /   Reply  / 
  19. Bibi*

    leuk nummer wel anders dan anders

      /   Reply  / 
  20. AAPJE

    ik vind dit liedje een van de mindere op haar nieuwe album moet ik eerlijk zeggen. Groot-voorhoofd-verhaal vind ik idd ook onzin, maar dit kapsel staat haar niet echt goed in sommige scenes.

      /   Reply  / 
  21. ibbbbbbbiiiiiiii

    eb sooo het gevoel dat rihanna ghotic aan het wordern is niet dat ik daar iets op tegen eb maar vind het wel jammer als het soo isssssssss lkkr nummer trouwens

      /   Reply  / 
  22. sam

    Joengens to wat een gezeur over dat kapsel en hoofd dat valt wel mee en het kapsel is ook wel te begrijpen.We zijn hier niet om over mode ofzow te praten maar over het liedje en wat mij betreft ik vind het wel dat er iets anders is.Ik vind het een KEI goei nummer.Goe gedaan Rihanna!

      /   Reply  / 
  23. Kipp

    Die nieuwe nummers van haar zijn zoveel slechter dan haar oude nummers… Waar is de oude Rihanna gebleven?

      /   Reply  / 
  24. RichJ

    Wat een gemauw allemaal er zijn zoveel sterren die eerst een heel steen goed nummer heeft en daarna een wat mindere ja So What!?
    Dit is een tussendoor liedje voor de fans want als je haar cd luister(good Girl Gone Bad) Staan er alleen maar SteenGoede Songs op behalve shut uo and drive maar weet zeker hierna komt een mega single op de markt ik hoop zelf dat ze voor het liedje Don’t stop the music kiest of voor push Op on me En Breakin Dishes dat zijn de gaaftse de ballad nummers die het mooist zijn vind ik zelf Rehab en Good Girl Gone Bad.
    Te Gek! Dus laten we stoppen over dit gemauw;)

      /   Reply  / 
  25. N

    is idd geseik mrj is wel lkkr nmmr n haar staat r best g hoor

    DUH!

      /   Reply  / 
  26. linda

    ik seg ook niet dat ik haar niet knap vind Rick ! ze heeft alleen een groot voorhoofd en dat valt alleen maar meer op met dat haar !

      /   Reply  / 
  27. shira

    ze doet me altijd denken aan Alexis Bledel )rory uit Gilmore Girls)

    Ik vind het liedje wel wat hebben.
    Ik denk dat dit wel een hitje gaat worden

      /   Reply  / 
  28. anno

    Ik vind wel goed dat ze haar verschillende muziekstijlen laat zien. Is het eentonig dan is het ook weer niet goed dus wel goede variatie. Ik vind de clip wel heel leuk vrouwen en auto’s gaan altijd samen (behalve achter het stuur dan he :P ) ik vind haar wel sexy lichaam enzo hebben en ps boeit wat over haar hoofd! zoveel van jullie zitten thuis met putjes en cellullitiss, puistjes en te kleine piemeltjes dus boeit wat niemand is perfect! anders ga je lekker beyonce-flaws and all luisterern!

      /   Reply  / 
  29. anno

    Ik vind wel goed dat ze haar verschillende muziekstijlen laat zien. Is het eentonig dan is het ook weer niet goed dus wel goede variatie. Ik vind de clip wel heel leuk vrouwen en auto’s gaan altijd samen (behalve achter het stuur dan he :P ) ik vind haar wel sexy lichaam enzo hebben en ps boeit wat over haar hoofd! zoveel van jullie zitten thuis met putjes en cellullitiss, puistjes en te kleine piemeltjes dus boeit wat niemand is perfect! anders ga je lekker beyonce-flaws and all luisterern!

      /   Reply  / 
  30. Rick

    @anno: Hahah mooi gezegd idd!;) Zoals ik al zei: ik ga dit nummer steeds leuker vinden!!:D Is dat over Beyonce als diss bedoeld?? Ik luister Flaws & All ook graag!!:P

    Wat een gelul trouwens over dat ze gothic wordt.. Mensen zien het verschil niet tussen iemand die toevallig haar haar zwart geverfd heeft en een gothic.. Das wel triest..

    Vind dat Rihanna’s muziek steeds beter wordt! Pon De Replay was heel goed, SOS was beter en Umbrella is nog beter!!:D En ik vind dit nummer zeker niet een van de mindere van haar album!! Dr staan maar een paar slappe nummertjes op: Good Girl Gone Bad vind ik persoonlijk geen reet aan, Question Existing doet me eveneens weinig.. De beste ballad vind ik Hate That I Love You!:D Hopelijk komt deze nog op single uit na Don’t Stop The Music!

      /   Reply  / 
  31. Rich

    Ja duhh Rick!!
    Ze was van plan om alle liedjes van deze cd een clip erbij te maken en de mooiste uit te brengen de single’s die ze van deze cd (GooD Girl Gone Bad)uit gaat brengen is:Don’t stop the music,Hate That I love You,Lemme Get that,En Push op on me..
    Teveneens is ze nu bezig met een andere album op de markt uit te brengen..Waarschijnlijk een greatest hits album met nog een paar nieuwe liedjes erbij!

      /   Reply  / 
  32. Rick

    Zo die Jay-Z gaat wel door zeg.. Hij heeft de kip met de gouden eieren in handen!!;) Hij heeft Rihanna bij Def Jam onder contract staan voor 6 albums, dus met deze aangekondigde greatest hits-cd staat de teller al op 4 binnen 3 jaar.. Ik denk niet dat hij haar na deze 6 albums zal laten gaan, want dit kippetje legt hem zeker geen windeieren..;)
    Maar als ik het goed begrijp wordt dit deze weer zo’n videoproject a la B’Day? Fantastisch!! Kom maar op met die video’s!!:) Goede singlekeuzes trouwens! Rehab, van Justin Timberlake’s hand afkomstig, is ook erg mooi.

      /   Reply  / 
  33. jamie

    wat een slet

      /   Reply  / 
  34. ds

    Wat een ongelooflijke onzin! Echt de grootste onzin ooit. Ik snap niet dat mensen niet weten wat het woord ‘slet’ betekent. Maar als je zo dom gaat roepen dan ben je wel héééél dom.

      /   Reply  / 
  35. Sieglien

    hmmmmmm
    nog eentje die geen vaste stijl heeft
    eerst is het *gangsta* girl met de leuke r&b en nu gaat ze voor rock…
    met veel geschreeuw en te commercieel.
    moest het vna mij zijn , zou ze beter bij het goeie waar blijven !!!

      /   Reply  / 
  36. Erik

    Groot voorhoofd? Valt mij nog mee.
    Mij valt haar neus meer op. Zal mij benieuwen wanneer ze d’r eerste neuscorrectie laat uitvoeren..
    P.S. en d’r nieuwe kapsel vind ik verschikkelijk, net als dit nummer.

      /   Reply  / 
  37. jamie

    dan nog is ze een fucking slet

      /   Reply  / 
  38. QYX

    Ze is geen slet,ze is gewoon sexy…

      /   Reply  / 
  39. jeffer_boy

    mwah..
    aardig liedje maar de voorgaande liesjes waren wat beter.

    lttr jeffrey

      /   Reply  / 
  40. jeffer_boy

    en isabelle ik hou vn je(K)

      /   Reply  / 
  41. Isabelle

    K ook van jOuw!! (K)

      /   Reply  / 
  42. jeffer_boy

    veel betersgap moppie

      /   Reply  / 
  43. Isabelle

    DankJe Lieverd(K)

    K ga jOuw Ook missen

      /   Reply  / 
  44. Isabelle

    DankJe Lieverd(K)

    K ga jOuw Ook missen

      /   Reply  / 
  45. jeffer_boy

    :’(
    veel plesier in frankrijk;)

      /   Reply  / 
  46. Isabelle

    Paola gaat ook meeJ zwemmen mOrguh,..!!
    goed?

      /   Reply  / 
  47. Isabelle

    Paola gaat ook meeJ zwemmen mOrguh,..!!
    goed?

      /   Reply  / 
  48. Melissa

    Heeej Erik ik zou ff willen vragen of je het nummer Rihanna met Breakin’ dishes erop wil zetten als je hem kan vinden want dat nummer is echt gwn te Hip! nou alvast bedankt byeeee x «333

      /   Reply  / 
  49. ds

    Maar van dat nummer is nog geen clip, dus dan kan het ook niet besproken worden. Alleen nummers die een clip hebben worden hier besproken, en soms is er een ‘Binnenkort..’ als er een clip aan zit te komen.

      /   Reply  / 
  50. Rihannafan

    Rihanna is gweldig. en dit is gwooon weer een goed lied. koop haar album good girl gone bad ;) geweldig album. geweldige meid. ik vind haar zo’n goede zangeres. en dont stop the music. wordt zeker weten een grote hit net als umbrella. steun rihanna!!

      /   Reply  / 
  51. Rihanna is hip

    lemme get that is ook te hip!!! xD.

      /   Reply  / 
  52. matthias

    ik vindt dit een heel mooi nummer en ze ziet er ook sekxy uit in dat zwart pakje van haar echt waar en al haar nummers zijn gewoon goed ze ziet er trauwens in alles goed uit dat vindt ik en ik ben zeker niet de enige dus kom er maar voor uit daag xxx

      /   Reply  / 
  53. catelijne

    Idd, shut up and drive, is niet echt een doorslaand nummer..
    Maar ‘I hate that I love you’ samen met Ne-yo is echt stukken beter..
    Ik vind het persoonlijk zelfs beter als ‘Umbrella’..
    Jammer genoeg is alleen nergens een videoclip ofzo te vinden..
    Dus als ik haar was, skipt ze ‘shut up..’ en dropt ze ‘i hate that i love you’..

      /   Reply  / 
  54. selina

    Dit is zo’n geweldige zangeres..!
    elke keer weet ze me weer te verbazen
    ze heeft veel verschillende stijlen
    en ik vind het gedurfd dat ze allemaal ‘verschilende’stijlen op 1 album durft neer te zetten

    -x-

      /   Reply  / 
  55. lienn..

    hou tg op mt dat gezeik allml over dat rihanna der voorhoofd te groot is.naar mijn weten is niemand perfect.en dan ng over dat haar wie dat lelijk vind is niet in de mode wnt dat is momenteel mode.iemand zij dan ook ng rihanna is te stoer jh.. rihanna is gwn een meid met lef.en wtf mr dat gothic bericht jullie moete tg echt eens het verschil leren hoor.en wie rihanna een slet noemt is gwn jaloers omdat zij zo geen prachtig lichaam heeft als rihanna.

    toen ik shut up & drive voor het eerst hoorde was ik ook niet zo ondr de indruk mr hoe vaker ik het hoor hoe geweldiger gaa ik het vinde een goei lied dus en de videoclip is gewaagd mr de moeite waard om op het knopje strart te drukke en even te kyke.

    Bye x.

      /   Reply  / 
  56. léonidas

    Ik ga helemaal akkoord met lienn

      /   Reply  / 
  57. tatii

    dees is de max dees is alles ik vind dees wel echt blijven steken in mijn kopie :-)

      /   Reply  / 
  58. DJ-Chris Nmgn

    Ik heb echt niks tegen rock, maar wel tegen Rihanna, Dit is wel de meest beroerde plaat die ze heeft uitgebracht. En haar uitstraling : Verschrikkelijk! de TV gaat altijd op een andere zender als dit clipje langskomt. Helaas een grote top 40 hit, en zit ik er als DJ weer mee opgescheept..

      /   Reply  / 
  59. Lienn..

    rihanna is goed het is niet omdat jij het slecht vindt Chris dat de mensen waar jij draait dat ook vinden en haar uitstraling is niets mis vind ik. maar hé iedereen zijn eigen mening ! xD

    x.

      /   Reply  / 
  60. Pingback: Nieuwe video: Vita Chambers – Young Money | Videoclips

  61. Pingback: Nieuwe video: Rihanna – Rockstar 101 | Videoclips

  62. Pingback: Nieuwe video: Taio Cruz – Dynamite | Videoclips

  63. Janette

    Great post, somewhat interesting. Thank you for posting.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>