Nieuwe video: Twista ft. Pharrell – Give It Up


Voor deze videoclip grijpt regisseur Hype Williams terug op de door hem zelf bedachte stijl van Kanye West's geweldige Gold Digger video. Het is kitscherig, het ademt de sfeer van de jaren '50 en het lijkt af en toe net een reclamespot met allerlei niet bestaande producten.

En als dingen als kitscherig en ouderwets op papier misschien nog niet zo geweldig klinken, dan heb je de video waarschijnlijk nog niet gezien. Hype heeft het allemaal zo mooi en liefdevol gemaakt, het is echt een genot om naar te kijken. Veel meer nog dan de Gold Digger video lijkt de montage van deze clip ook precies afgestemd te zijn op het ritme van de muziek.

Maar hoe mooi het allemaal ook is, we moeten streng zijn en opmerken dat de Gold Digger video toch nog net iets stijlvoller aanvoelde. Om specifiek te zijn: de shots van Twista en Pharrel in het zwart gekleed, gefilmd voor een zwarte achtergrond, vloeken een beetje met de zuurstokkleurtjes in de rest van de video. En waar alle modellen in de Gold Digger video er ook echt uitzagen als ouderwetse pin-ups, lijken de meisjes in deze video gewoon van een willekeurig strand geplukt. Het blijft een fraaie video, het voelt alleen net iets goedkoper allemaal.

En de muziek?

Tot nu toe is 2007 een beetje een stil jaar geweest voor de Neptunes, maar dit is nu alweer de tweede keer in een paar dagen dat ik Pharrel tegenkom in een nieuwe video. Het lijkt wel alsof de draad langzaam weer wordt opgepakt. Muzikaal is er weinig vernieuwd in vijf jaar tijd, de vraag is misschien een beetje of de wereld hier nog steeds op zit te wachten. Persoonlijk vind ik de minimalistische funk toch wel weer erg fijn om terug te horen. Niet één van hun beste producties, wel weer helemaal het klassieke Neptunes-geluid.

Zie ook:
- Nieuwe video: Fam Lay/Pharrell – Da Beeper Record

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Twista ft. Pharrell – Give It Up

  1. =)

    Gold Digger heeft inderdaad iets meer van de jaren 50.. Vind deze een beetje tegenvallen. xx

      /   Reply  / 
  2. dd

    Je hebt gelijk. Die van Kanye ziet er gewoon wat beter uit. Trouwens ik snap niet waarom Hype Williams nog een keer kopieërd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>