Nieuwe video: Mariah Carey – Bye Bye


Mariah zegt het zelf al aan het begin van deze video: "This is for my people who just lost somebody." Wat begon als een afscheidslied voor haar in 2002 overleden vader, groeide uit tot een soort universeel afscheidslied voor iedereen die iemand heeft verloren. Helaas was 'iedereen' ook de beoogde doelgroep voor deze videoclip.

Misschien was het ook niet realistisch om van Mariah Carey te verlangen dat ze een persoonlijk document van deze video had moeten maken. Afscheid nemen is een moeilijk en gevoelig onderwerp, het is alleszins begrijpelijk dat de zangeres liever wat afstand nam. Tegelijkertijd is het jammer dat Bye Bye nu een hele algemene video geworden die zich vooral op het 'leven gaat door' aspect van rouwverwerking richt.

Er was hier een mogelijkheid om een gevoelige clip te maken die veel mensen diep had kunnen raken. En om wat voor reden dan ook heeft de regisseur die kans laten liggen. Nu moeten we het doen met een Mariah Carey die het druk heeft met haar carrière als zangeres en fotomodel. Af en toe een droevige 'had-je-me-nu-maar-kunnen zien' blik is het enige wat nog herinnert aan het gevoelige onderwerp.

En de muziek?

Bye Bye is voorbestemd om een hele grote hit te worden. Ik vind het muzikaal geen sterk liedje (voor een zangeres met het bereik van Mariah Carey is deze R&B veel te simpel), maar het gaat wel op een ongelooflijk toegankelijke manier over een onderwerp waar iedereen zich in kan herkennen. Dat scoort altijd. Mensen die pas iemand hebben verloren zulllen moeite hebben hun ogen droog te houden. Voor hen een vijfsterren-nummer, voor de rest van ons een middelmatig liedje dat wel aardig in het gehoor ligt.

Zie ook:
- Nieuwe video: Mariah Carey – Touch My Body

Met dank aan QS voor de tip.

facebook share facebook share

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “Nieuwe video: Mariah Carey – Bye Bye

  1. Lianne

    Mariah voor de zoveelste keer: Kleed je eens wat anders, je bent geen 20 meer!
    En dat “sexy” kan er ook wel af.. blahblahblah.. ;l

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    Erik ik ben het met je eens wat betreft de clip. Past totaal niet bij het nummer, kon zeker beter maar het nummer is geweldig!

      /   Reply  / 
  3. Girl

    Tuurlijk mooi liedje, maar ik mis de echte mariah die haar prachtige stem ook maximaal gebruikte, zoals ‘Hero’, maarja, da’s vroeger. ;)

      /   Reply  / 
  4. PINHEAD

    Wat een saaaaaie muziek,haar liedjes zijn altijd hetzelfde en ze kleedt zich als een 16 jarige!

      /   Reply  / 
  5. Rafael

    Nouuu ik ken een hoop 20-ers die bij lange na niet zo’n mooi lichaam als haar hebben hoor…

      /   Reply  / 
  6. robbie

    LIANNE je moet niet zeiken,als je moeder er
    zo had uit gezien toen ze 38 was, liep ze ook zo?

      /   Reply  / 
  7. ben

    pinhead en lianne jullie moeten niet zo zeuren, wand madonna is al bijna 50 en gedraagt zich ook alsof ze pas 14 is

      /   Reply  / 
  8. PINHEAD

    Ja Madonna is er net zo een straks zijn ze 70 en zien ze er nog zo uit en dat wil je niet zien denk ik

      /   Reply  / 
  9. MASIS

    omg als zij zich jong voelt mag ze zich toch kleden hoe ze wilt????

    sjonge jonge laat haar lekker doen wat ze zelf wilt!!!

    sommige mensen kunnen zo zeiken he…..

      /   Reply  / 
  10. MASIS

    Jullie zijn gewoon jaloers op die mensen, ze zien er zo goed uit, zijn succesvol en kunnen doen wat ze willen maar net als roddelbladen moeten jullie weer commentaar hebben op alles.

    sjonge jonge….

      /   Reply  / 
  11. Marise

    Ze denken echt dat ze alles zijn,met dat domme diva gedrag. En ik zou echt niet met ze willen ruilen hoor je hele prive leven wordt in de bladen gezet,nee dan heb je het goed!

    Geef mij maar gewoon een Duffy of een Anouk die zijn gewoon zichzelf en doen niet zo nep.
    En ze maken trouwens ook nog veel betere muziek!

    Maarja het is een kwestie van smaak he…

      /   Reply  / 
  12. rico

    gladde platte ‘as usual’ mariah ‘r&b’ (of wat er voor door moet gaan) en dito plat ge-airbrushte video (tacky & fake sentiment), hoeveel filters voor de lens heeft mariah met haar amper 38 jaar nodig om er uit te zien als 38? het nummer had net zo goed in 1993 gemaakt kunnen worden, ik was en wordt blijkbaar nooit een fan…

      /   Reply  / 
  13. Lianne

    Ehm sorry hoor, maar ik vind het gewoon niet kunnen. Ook bij madonna kan het gewoon niet meer als je bijna 50 bent, ze moeten zich gewoon realiseren dat ze niet meer 16 zijn. Ze moeten realiseren dat je ook mooi kan zijn zonder je als een 16 jarige te kleden.
    En ik weet wel dat ze zo platen verkoopt en mannen (en misschien vrouwen) dat helemaal geweldig vinden en dat moet ze gewoon blijven doen, maar ik vind het gewoon niet kunnen. Mooi oud worden kan ook op andere manieren.

      /   Reply  / 
  14. Eva

    Echt zonde dat een zangeres met zo’n groot bereik en zo’n mooie stem tegenwoordig alleen nog maar van die oppervlakkige liedjes zingt die iedereen kan zingen…

      /   Reply  / 
  15. Saskia = Chris' shawty

    Menig hollandse boeretrien zou willen dat ze kon zingen en flirten en eruit kon zien als Mariah….it’s all envy.

      /   Reply  / 
  16. MASIS

    OMG gaat celine dion winnen deze week!:O

    Die 0 sterren van Erik vond ik veels te weinig omdat het toch een leuk liedje is maar zo goed is hij nou ook weer niet om te winnen:S

    stem op chris brown mensen!!!!!!!!!:D

      /   Reply  / 
  17. DS

    Ik heb ook op Chris Brown gestemd, omdat er geen betere video’s waren deze week. Dat nummer ga ik nu ook steeds beter vinden. Maar als de huidige nummer 1 nummer 1 blijft kan ik niet wachten op het verhaal van volgende week. Die zijn altijd grappig vind ik :)

      /   Reply  / 
  18. HDG

    Jullie zijn vast allemaal dikke wijven die een probleem hebben met hun eigen zelfbeeld… als iemand zich wil kleden als een tiener op haar veertigste waarom kan dat niet? Wie heeft bepaald dat dat niet kan… Ga eens aan jezelf werken niet letten op wat anderen van je vinden… mariah is hot… so what? Ga lekker sporten en aan die rolletjes werken :P

      /   Reply  / 
  19. MASIS

    goed gesproken HDG!

    laat haar zelf bepalen hoe ze zich kleedt joh en wees niet zo jaloers en trouwens waarom zouden zij en madonna zich niet zo open kleden dan?ze zien er toch goed uit ofniet dan of zijn jullie zo preuts?

      /   Reply  / 
  20. Debby

    Vind het nummer op zich wel leuk =) De clip daarintegen is wat minder..

    Over haar kledingstijl:

    Mariah heeft er altijd fantastisch uitgezien, erg mooie vrouw en een “wow-lichaam”. Ze is 38 en ik vind dat ze zich er ook naar kan en mag kleden. Wat boeit het trouwens? Je koopt toch een single/cd vanwege de muziek? Toch niet vanwege haar kledingstijl?? En dat ze zich als een “16-jarige” kleed, valt ook wel weer reuze mee. Moet je zien hoe in werkelijkheid een 16-jarige zich kleed.. Ik denk dat het tegenwoordig veel erger is met die jonge meiden. Kijk, van Madonna (50) heb ik wél zoiets van dat ze niet teveel aan d’r styling gaat werken. Want in sommige clips heb ik echt het idee dat ze d’r lichaam&styl wilt verkopen ipv haar muziek. Maarja, ieder z’n mening apart. Maar alsnog, het verschil tussen die 2 is 12jr en Mariah kan zeker nog door met haar oufits =)

      /   Reply  / 
  21. Druipsteengrot

    Mariah is gewoon een botoxhoofd en maakt domme slaapliedjes!

    En stem aub niet op Chris Brown,want die kan ik wel kotsen,stem gewoon op Celine wat dat is gewoon een vakvrouw en dat kun je over Mariah botoxhoofd niet zeggen,die mag alvast met pensioen en Celine mag doorgaan tot haar 100e,dus stem op Celine want het liedje is zoals altijd megagoed!

      /   Reply  / 
  22. ben

    schei toch uit met celine dion dat is echt een lelijk wijf, en ze heeft een schreeuwstem
    waar je gewoon hoofdpijn van krijgt en over domme slaapliedjes gesproken ik denk wel dat celine er patent op heeft?

      /   Reply  / 
  23. MASIS

    chris en celine staan gelijk!!!!!!

    mensen stem op chris nogmaals:P

      /   Reply  / 
  24. erik

    Deze poll KAN gewoon niet goed aflopen…

      /   Reply  / 
  25. rico

    lijf en lyrics even apart genomen, vind ik dat image en muziek onlosmakelijk verbonden zijn, een hit kan alleen maar een hit worden door een bepaald image van een zangeres/zanger/groep, je kunt niet zeggen zoals debby hierboven dat het niks met elkaar te maken heeft, je menig respecterend debby, maar wat is dit forum/blog denk je? videos/clips zijn dé image presenters van alle muziek tegenwoordig, het hoort er bij! trouwens even over leeftijd; wanneer kun je er niet meer als 16 bij lopen? als je 17 bent? en wat is erbij lopen als 16? iedereen is zich zo oud als dat hij/zij zich voelt, en wanneer ben je te oud? als iemand 40 of 42 is of 62 of 70? moet iedereen dan maar verdwijnen na 40 en doodgaan? uhm newsflash; je blijft niet jong (wat je ook moge denken) er komt een dag en dan ben je ook 40 en dan? muziek is voor iedereen van overal ter wereld en altijd, en ja daar hoort héél véél marketing en image bij tegenwoordig, Mariah eerste carriere-move was trouwen met dé grote sony-baas, toen haar carriere was gemaakt ging ze scheiden, als ze geen marketingvrouw was dan was ze al lang niet meer bekend, management, image, goede mensen om je heen is alles! gebrek aan dit levert heel veel ‘has beens’ op Toni Braxton, Whitney Houston, Janet Jackson need I go on? trouwens dit nummer van Mariah is geen hit ook niet in the USA het zakt deze week al van 22 naar 37 in the Billboard charts, ook een publiciteitsstunt als een huwelijk helpt daar niet bij…(of juist niet bij;-)

      /   Reply  / 
  26. Eva

    nee idd, maar het waren over het algemeen sowieso ook niet echt geniale video’s deze week

      /   Reply  / 
  27. rico

    sorry haastig tikwerk maakt veel fouten; een correctie, sorry voor de slordigheid; Mariah’s single zakt in the USA charts deze week #22 naar #41, nog wat slechter dus, Debby ik wilde zeggen; je mening respecterend, en Mariah’s eerste carriere move, en iedereen is natuurlijk zo oud als dat hij of zij zich voelt.

      /   Reply  / 
  28. rene

    mariah is the best.

      /   Reply  / 
  29. Rick

    @rico: De single Bye Bye is nog niet fysiek te downloaden/kopen, dus ik denk dat je wat voorbarig bent met je conclusie dat het liedje is geflopt.. Het nummer staat nu twee weken in de lijst, alleen al op basis van de verkoop van haar album! Dus niet zo gek dat het nu een beetje wegzakt.. Als het nummer straks op single uitkomt, zal ze wel weer een top10-hit gaan scoren, believe me..

    Vind het nummer overigens een beetje een zeikerig niemandalletje dat veel te glad geproduceerd is om ook maar enige emotie over te brengen.. Hetzelfde gold voor haar singles We Belong Together en Make It Through The Rain.. Erg hijgerig gezongen en met die korte topjes en dikke lage plamuur op haar kop werd het ook erg plastic..
    Als je emotionele Mariah nummers wilt horen die met kracht en passie zijn gezongen en je kippenvel kunnen bezorgen moet je luisteren naar Hero, Can’t Live of My All.. Nu is ze een beetje een inwisselbaar R&B-sletje aan het worden..

    @Debby: Sorry hoor maar voor mij is er wel een grens wat mensen kunnen aantrekken qua leeftijd.. Mariah ziet er nog goed uit, nadat ze 3 uur in de make-up heeft gezeten, ge-airbrusht, ge-fotoshopt en bijgewerkt is, maar ik hoef Madonna met haar 50 jaar toch niet meer in haar ondergoed te bewonderen.. Alsjeblieft zeg.. BAH!! Ze had je moeder kunnen zijn!

      /   Reply  / 
  30. cees

    wat the fuck wat een discussie shit man! schijt aan de leeftijd zeg! dacht dat het over muziek ging in plaats over kleding en leefdijd…ik vind de muziek best gaaap en de clip ook gaaap……….KLAAAAR!

      /   Reply  / 
  31. Pingback: Nieuwe video: Mariah Carey - Right To Dream | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>