Nieuwe video: The Killers – Don’t Shoot Me Santa


Toen The Killers vorig jaar een kerstsingle uitbrachten leek dat nog een eenmalige grap. Maar nu er dit jaar alweer eentje verschijnt kunnen we er eigenlijk niet meer omheen. Dit is geen grap meer jongens, dit is een traditie! Gelukkig dan maar dat Don’t Shoot Me Santa véél leuker is dan Great Big Sled van vorig jaar, zowel het liedje als de videoclip. Het begint met een poppenkast en het eindigt met Brandon Flowers die door de andere Killers gered moet worden van een moordlustige kerstman.

Blijkbaar is Brandon dit jaar geen lief jongetje geweest. Deze kerstman heeft hele sinistere plannen met hem. Terwijl Brandon om zijn leven smeekt en probeert uit te leggen dat het geen makkelijk jaar is geweest, wordt hij gekidnapt door de kerstman die vervolgens middenin de woestijn een graf voor hem begint te graven. Ho ho ho! Merry Christmas!

Het is een heerlijk onzinnig verhaaltje, en zo wordt het gelukkig ook gepresenteerd. Als de andere Killers Brandon komen redden hebben ze zichzelf vermomd als kerstbomen die heel tekenfilmachtig op Brandon af komen tippelen. Dat ziet er extra vreemd uit omdat de hele clip zich afspeelt in de hete woestijn. Wat moet het vroeger een vreemde ervaring geweest zijn voor The Killers (de band komt uit Las Vegas) om kerst te vieren terwijl het buiten bloedheet was.


Directe Link

En de muziek?

Ik zal er maar niet omheen draaien, ik vind dit écht een leuk liedje. Niet alleen een grappig liedje, maar echt coole muziek. Misschien zouden The Killers zichzelf wat vaker de kans moeten gunnen om zomaar wat liedjes uit hun losse pols te schudden en maffe risico’s te nemen als kleine koortjes toevoegen (In the sweet Mojave rain, the boy was on his own!) op onverwachte momenten. Erg leuke single dit. Ik ben benieuwd wat ze volgend jaar voor ons in petto hebben!

Zie ook:
- Nieuwe video: The Killers – Read My Mind
- Nieuwe video: The Killers – A Great Big Sled
- Nieuwe video: The Killers – Bones
- Nieuwe video: The Killers – When You Were Young
- Nieuwe video: The Killers – Tranquilize
- Nieuwe video: The Killers – Shadowplay

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: The Killers – Don’t Shoot Me Santa

  1. JJ

    Hulde aan The Killers…

      /   Reply  / 
  2. Siem

    ja, geweldig nummer dit!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: The Killers - Spaceman | Videoclips

  4. Pingback: Nieuwe video: The Killers – Happy Birthday Guadalupe | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>