Nieuwe video: Interpol – No I In Threesome


Ah! Interpol is klaar met hun echte nieuwe videoclip (de live-video die in Europa is uitgebracht om Mammoth te promoten hebben we uit medelijden maar genegeerd op deze site). No I In Threesome is een zwaarmoedige video geworden over een oud en vervallen huis. Ooit woonden er mensen, nu zijn alleen de herinneringen blijven hangen.

Via een ingenieus trucje duikt de camera een paar keer in een spiegel om de herinneringen tot leven te brengen. In het echt bladdert het behang van de muren en zit zanger Paul Banks eenzaam voor zich uit te staren, in de spiegelwereld ziet het huis er nog netjes uit en staat de volledige band samen te spelen. Vervolgens gaan we via een andere spiegel nóg verder terug in de tijd en zien we dat er ooit ook een oude man met een baard in het huis heeft gewoond die vast een hele goede reden had om een dood rendier aan het plafond te hangen.

Je mag het gerust een vage video vinden want heel erg veel uitleg krijgen we verder niet van Interpol. Meestal zeggen artiesten in zo'n geval dat iedereen er zijn eigen interpretatie aan mag geven, dus laten we het daar dan maar op houden. Het trucje met de spiegels is erg mooi gedaan, in bijna iedere spiegel die in de video voorbij komt (en dat zijn er nogal wat!) is iets betekenisvols te zien. Het zijn dat soort details die ervoor zorgen dat het filmpje ook interessant blijft als je hem vaker voorbij ziet komen.

En de muziek?

No I In Threesome hoort niet eens bij de beste tracks op het derde Interpol-album, maar opzich is er ook met dit nummer weinig mis. Het kenmerkende Interpol-geluid (duister, meeslepend) blijft verslavend, maar wat ik hier een beetje mis is misschien het venijn dat een single als The Heinrich Maneuver juist zo geweldig maakte. Nog steeds lang geen slecht nummer, maar ik krijg er iets teveel het automatische piloot-gevoel bij.

Zie ook:
- Nieuwe video: Interpol – The Heinrich Maneuver

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Interpol – No I In Threesome

  1. Herman

    ik denk dat het hier vooral om de geniale vondst ‘there’s no I in threesome’ gaat. Hoe dan ook, Erik… wanneer ga je hier die nieuwe video van Robyn eens een keer afbranden!? With Every Heartbeat, stond al nummer 1 in Engeland en krijgt zeer hoge rotatie op tee em ef

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>