Nieuwe video: Lenny Kravitz – I’ll Be Waiting


Ik heb dit ding nu al vijf keer bekeken, maar ik snap hem gewoon niet. Waarom moest deze video er zonodig oud uitzien? Alles is gefilmd in zwart/wit met een stokoude camera. De beelden zien eruit alsof ze minstens uit de jaren zestig komen. Leuk natuurlijk, maar videoclips zien er nooit zomaar ouderwets uit. Het heeft altijd een duidelijke, goed-doordachte reden. Toch?

Niet als je Lenny Kravitz heet blijkbaar. Want wat we uiteindelijk zien komt helemaal niet nostalgisch over. Het is gewoon Lenny Kravitz in zijn alledaagse kleren, in een moderne studio terwijl hij dit nummer opneemt. Nergens wordt moeite gedaan om ons te laten geloven dat dit zich vijftig jaar geleden afspeelt. Waarom moet de beeldkwaliteit er dan wel vijftig jaar oud uitzien?

Nou ja, het levert in ieder geval een video op die er esthetisch mooi uitziet. Als ik dan toch moet kijken hoe artiesten hun liedjes opnemen in de studio (hint aan alle artiesten: dat vindt de gemiddelde kijker saai!), dan zie ik liever een stijvol gefilmde Lenny Kravitz dan een One Republic en Timbaland in het lelijke harde licht van een moderne camera.

En de muziek?

Ergens verstopt onder een laag violen en het wollige geluid van die drummer speelt Lenny een verdomd goede riff op zijn gitaar. Niets dat zo goed klinkt als Are You Gonna Go My Way of Mama Said natuurlijk, maar toch, in beginsel is I'll Be Waiting geen onaardig liedje. Alleen jammer dat hij er weer zonodig een halfzachte-commercieel-verantwoorde ballad van moest maken.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Lenny Kravitz – I’ll Be Waiting

  1. Joris

    *geeuw* op de valreep toch nog een van de allerslapste en slechtste nummers van het jaar? Dat die man hierna echt mag stoppen…

      /   Reply  / 
  2. Tlmen

    Hoezo oude beeldkwaliteit? Het valt reuze mee. Daarbij zijn de beelden prachtige shots. Je zou er zo een paar uitkunnen printen en inlijsten. Bovendien geeft het een erg authentieke impressie.

    Wat inderdaad wel erg jammer is dat de climax uiteindelijk dmv een halve orkest wordt bereikt. Er had meer rauwe rock in gemogen.

      /   Reply  / 
  3. vera

    die lijkt toch ook op die vorige die geflopt is? angels ofzo? een jaartje of 2 geleden..

      /   Reply  / 
  4. Karel

    Nee man, juist een lekkere sobere clip. En te gek om die studio te zien. Beter dan allemaal van die arti farti beelden. Echt een lekker klassiek Kravitz nummer. Maar ik geloof dat ik de enige ben met die mening

      /   Reply  / 
  5. Ronny

    ik deel karel zijn mening…
    het is een sober lied (als je naar de lyrics kijkt) dus ik vind dat de video ook wel een beetje dezelfde sfeer heeft

      /   Reply  / 
  6. René

    Weer eens een goed nummer van Lenny, werd idd tijd.

      /   Reply  / 
  7. Enjoy!

    Ik deel ook de mening van Karel, best een heerlijk kravitz nummertje! lang op gewacht.
    En de beelden…. Lenny Kravitz is een Artist, in de volste zin van het woord. Geen volledig commerciele kontelikker. i like it

      /   Reply  / 
  8. Nanda

    Dit is gewoon weer een giga hit van Lenny. Echt weer een topper. Enne Joris.. als het je niet bevalt luister je toch niet. Niemand zit te wachten op jou boeiende commentaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>