Nieuwe video: Timbaland/One Republic – Apologize


Het is een beetje wrang dat juist Timbaland nu een grote hit gaat scoren met dit nummer (en dat gaat gebeuren, let maar op), terwijl het toch echt is geschreven door One Republic. Het staat op Timbaland's solo-album, maar zoek het origineel maar eens op en hoor de overeenkomsten. Timbaland's inbreng blijft beperkt tot een beat en een paar onduidelijke keelklanken op de achtergrond. Gelukkig lijkt hij zich zelf ook te beseffen dat dat niet helemaal eerlijk is en probeert hij met deze videoclip duidelijk te maken hoe de rolverdeling er echt uitzag.

One Republic als band in de recording studio, Timbaland als producer achter de knoppen. Het levert een verschrikkelijk saaie videoclip op, maar Timbaland verdient bonuspunten omdat hij niet zelf alle eer opstrijkt. Als je niet beter wist zou je denken dat dit een videoclip is voor One Republic en verder niemand. Erg netjes gedaan. Drie-en-een-halve ster voor Timbaland's bescheidenheid.

En de muziek?

Ik moet dan wel weer zeggen dat Timbaland's versie van het nummer wél de betere versie is. Dankzij de beat klinkt het nummer net even wat pittiger en dat is precies wat het origineel misschien nog miste. Hoe dan ook een bloedmooi nummer dat met zijn breekbare refrein heel wat mensen zal ontroeren.

Zie ook:
- Nieuwe video: 50 Cent/Timberlake/Timbaland – Ayo Technology
- Nieuwe video: Nelly Furtado – Do It
- Nieuwe video: Timbaland – The Way I Are
- Nieuwe video: Justin Timberlake – Love Stoned
- Nieuwe video: Justin Timberlake – My Love
- Nieuwe video: Justin Timberlake – What goes around… comes around
- Nieuwe video: Timbaland/Timberlake/Furtado – Give It To Me
- Nieuwe video: Timbaland & The Hives – Throw It On Me
- Nieuwe video: Nelly Furtado – Say it right
- Nieuwe video: Pussycat Dolls ft. Timbaland – Wait A Minute
- Nieuwe video: Timbaland & Bjork – Earth Intruders

facebook share facebook share

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Nieuwe video: Timbaland/One Republic – Apologize

  1. Girl

    wauw. best wel heel erg… mooi.

      /   Reply  / 
  2. koeno

    OP youtube staat een clip gemaakt door iemand anders die is echt 12 maal zo mooi, ik snap echt niet dat ze die niet hebben gebruikt.. ik vind dat deze clip de feeling van het nummer niet goed verbeeld. Ik zou maar even kijken op you tube en oordeel zelf.: http://www.youtube.com/watch?v=ePyRrb2-fzs&mode=related&search=

      /   Reply  / 
  3. lala_

    die echte is idd veeeel maar dan ook wel veeeeel mooier ; timbaland sucks

      /   Reply  / 
  4. DarkSonic

    Ja, die onofficiële clip is veel mooier. Daar zit veel creativiteit in en er wordt duidelijk gemaakt waar het nummer over gaat. Hier zie je gewoon een band optreden en je ziet Timbaland achter de knoppen(zoals hier al werd verteld) Erg jammer. Ik vind de versie van One Republic wel minder goed dan deze versie(de ‘remix’)

      /   Reply  / 
  5. erik

    Ew! Bah! Nee, die onoffiële versie is echt vreselijk. Ik schrok me rot toen ik de eerste keer dacht dat dat een echte videoclip was. Zo verschrikkelijk fout.

      /   Reply  / 
  6. blanci-sjon

    jaja.. dn timbo weet wat ie doe..

    das de beste maar dan de beste producer!

    en dan nog wel voor een zwarte!!

    peace, and fuck de rest

      /   Reply  / 
  7. iat

    hoes0ow voor een zwarte white boy wat boeit dat n0u sj0nie!

      /   Reply  / 
  8. Maikel

    Krijgt hij krediet omdat hij eindelijk eens niet in het middelunt van de belangstelling staat voor een paar beatjes die altijd hetzelfde zijn? Dat hoort gewoon ze te zijn, daar hoef je toch geen krediet voor te krijgen? Bah

      /   Reply  / 
  9. rach-man

    nou nou, beter dan de originele versie??
    ik volg deze jongens al sinds 2006 op myspace, en ik zeg je, solo zijn ze op hun best.

    deze jongens gaan het maken yowh!
    20 november komt hun album uit in amerika

    peace~!

      /   Reply  / 
  10. Debby

    Vind deze clip toch wel wat beter dan in vergelijking met die andere! Best cheesy die op youtube staat, en slaat nergens op. Je ziet alleen maar bepaalde voorwerpen en een blad waar de tekst op staat die One Republic zingt.

    - De muziek:
    Lekker nummer! Met de beats van Timbaland maakt deze ‘t goed af:) Alleen irritant met dat “ey” van Timbaland. In ‘t nummer van Nelly Furtado “Say It Right” kon dat nog wel.. Nu word ‘t een beetje cliché dat gehey.

    - De clip:
    Desondanks dat ‘t zich allemaal in een studio afspeelt, vind ik de clip tóch wat hebben. Zo krijg je toch een bepaald idee hoe ‘t allemaal in z’n werking gaat! Misschien een beetje saai, maar toch zit er iets boeiends aan :)

      /   Reply  / 
  11. michelle

    echt een mooi nummer die achter de piano kan echt mooi zingen one republic is wel goed

      /   Reply  / 
  12. Pachj

    zo’n mooi liedj! en wat een koddigaard :) hvj

      /   Reply  / 
  13. Michelle

    “en dan nog wel voor een zwarte!!”

    En wat bedoel je met “voor een zwarte”, wil je soms zeggen dat blanken het beter doen dan “zwarten”? Sorry, maar je bent dan echt een F*cking racist…

      /   Reply  / 
  14. Die ene

    Ben het eens met Michelle.
    Dat slaat nergens op!

      /   Reply  / 
  15. Timboww

    Zijn nieuwe en wss ook de laatste (Zeer jammer,want deze album barst van de hits) videoclip gaat ofwel Scream (Met Keri Hilson en Nicole Scherzinger)ofwel One & Only (Feat. Fall Out Boy) zijn. Vind ze allebei heel leuk.Maar ik hoop toch dat hij 1 & only gaat uitbrengen omdat dat toch wat anders is. Vind deze song ook heel leuk (Apologize) maar in de echte (eerste) versie is het wel een andere stem wat mij niet aanstaat.En de beats zijn leuker bij deze

      /   Reply  / 
  16. Shannon

    vette clip ik ben er verslaafd aan !!!!!

      /   Reply  / 
  17. DJ Lucien

    Hoi, de “onduidelijke keelklanken” op de achtergrond zijn niet meer dan een sample uit “Say It Right” van Nelly Furtado. Die donkere man in de video van Nelly roept telkens “hey” en dat is gesampled en wat in toonhoogte verandert ..
    Op zich is de versie “van” Timbaland wel net iets beter als de originele versie. Eerlijk is eerlijk. Wat een beat en een sample al niet kunnen doen ;)

    Op mijn website http://www.sfinxweb.com/vepnl/ is binnenkort een mash-up ter download die ik gemaakt heb van “Apologize” van OneRepublic en “Say It Right” van Nelly Furtado.
    De video-mash (waaraan ik binnenkort begin) zal geplaatst worden op YouTube (waar ook een video-mash van mijn hand staat van “Do You Know” van Enrique Iglesias en “Say It Right” van Nelly Furtado.

      /   Reply  / 
  18. DJ Lucien

    hahahaha … de mash-up van “Say It Right” en “Apologize” is nog beter :P

    binnenkort te downloaden op mijn site :)

      /   Reply  / 
  19. Annemiek

    Apologize.. Deze titel zegt genoeg. Deed iedereen dat maar eens die op wat voor manier dan ook iets fout gedaan heb. Er is namelijk niet 1 mens die geen fouten maakt..of het
    WERK,HOBBY,S PRIVE enz. is. EERLIJKHEID DUURT HET LANGST ZEGT MEN!!!!IS ook niet altijd waar hoor ,als je te eerlijk ben wordt daar misbruik van gemaakt.DAT WEET IK UIT ERVARING!!Maar goed laat ik maar zeggen dat ik in het goede geloof. De tijd zal het leren…Annemiek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>