Nieuwe video: Tarja – Die Alive


Als zangeres Tarja Turunen wakker wordt in een groot donker huis is het eerste wat ze ziet een uit de kluiten gewassen Doberman Pitcher* die haar met een enge blik recht in de ogen staart. Het allerdomste wat je in zo'n geval kunt doen is natuurlijk proberen om dat beest over z'n neus te aaien.

Tarja doet het toch en wordt direct genadeloos in haar hand gebeten. Dat krijg je er nu van als je onvoorzichtig bent met vreemde honden. De toon is wel meteen gezet; het is hier gevaarlijk en Tarja zal een uitweg moeten vinden.

Dat probeert ze aanvankelijk ook, maar zodra Tarja in één van de kamers de jurk van Morticia Adams tegenkomt neemt de video een verrassende wending. Hoe langer ze die zwart/paarse jurk draagt, hoe beter ze zich lijkt thuis te voelen in het donkere spookhuis. Aanpassen aan je omgeving werkt blijkbaar echt. Of zoals de Engelsen het zo mooi kunnen zeggen: when in Rome, do as the Romans!

En de muziek?

Wat zullen de fans liever horen: Nightwish zonder Tarja, of Tarja zonder Nightwish? Met haar opera-achtige zang is Turunen natuurlijk uit duizenden herkenbaar, maar ik zal wel nooit wennen aan die manier van zingen vrees ik. De muziek, hoewel het nog steeds tegen metal aanschurkt, klinkt echter een stuk lichtvoetiger en poppier dan voorheen. Dat betekent dat ik het mooier vind, terwijl een gedeelte van de fanclub waarschijnlijk afhaakt.

Zie ook:
- Nieuwe video: Nightwish – The Islander
- Nieuwe video: Nightwish – Amaranth
- Nieuwe video: Nightwish – Bye Bye Beautiful

Met dank aan CJ13 voor de tip.

*Hond is misschien niet echt een Doberman Pitcher. Toen ik deze honden uitschold voor Chihuahua's werd ik daar ook meteen op gewezen. Het mag duidelijk zijn dat de auteur geen verstand heeft van honden.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Tarja – Die Alive

  1. CJ13

    jammer dat ik deze site niet eerder heb leren kennen.. had je haar vorige singe ook even kunnen bespreken;)
    benieuwt wat je daarvan gevonden zou hebben

    maar dit nummer vond ik erg goed van Tarja.. het lijkt wel alsof het muziek voor een film is .. en haar stem? You love it or hate it!

      /   Reply  / 
  2. Lottie

    Prachtig, hoewel ik Nightwish toch beter vond met Tarja. Ik zie ook dat je net hun nieuwe clip hebt besproken. :]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>